Ilta Sanoma

Moa Lundgren leikattiin turhaan.

Moa Lundgren joutui turhaan operaatioon.

Moa Lundgren joutui turhaan operaatioon. Kuva: Zumapress

Ruotsalaishiihtäjä Moa Lundgren ei pysty kilpailemaan maailmancupin kauden avauskilpailussa Rukalla marraskuun lopussa. Lundgren, 24, kertoo Aftonbladetille toipuvansa leikkauksesta, joka osoittautui täysin tarpeettomaksi.

Lundgren saapui alkuviikosta kotiin Mallorcan harjoitusleiriltä ja joutui kuumeen ja vatsakipujen takia sairaalaan. Useat lääkärit diagnosoivat Lundgrenilla leikkausta vaativan umpilisäkkeen tulehduksen.

Vatsaa operoidessaan lääkärit kohtasivat yllätyksen: umpilisäke olikin kunnossa.

- Sain Mallorcalta bakteerin, joka oli päässyt kasvamaan mahassani. Sain siitä taudin, jota todetaan yleensä vain alle 12-vuotiailla lapsilla. Sen oireet ovat kuitenkin samat kuin umpilisäkkeen tulehduksessa, Lundgren selitti.

Lundgrenin vaiva olisi parantunut itsekseen ilman leikkaushoitoa, joten hiihtäjä operoitiin turhaan. Vatsan leikkausarvet vaativat kuitenkin parantuakseen aikaa, eikä Lundgren voi siten harjoitella tai kilpailla kuukauden päästä Rukalla.

Lundgren kaavailee palaavansa ladulle joulukuussa.

Väärä diagnoosi ja sen seurauksena tullut pakkolepo ei saa ruotsalaishiihtäjää katkeraksi.

- Oireet ovat täysin samat, joten arvio oli vaikea tehdä. Ja minä olen kuitenkin 24, enkä 12. Surullista, mutta en voi olla vihainen. Jos kyseessä olisi ollut umpilisäkkeen tulehdus, olisin valinnut leikkauksen joka kerta.

Lundgren on voittanut sprintin MM-kultaa junioreissa ja alle 23-vuotiaissa.

Ilta Sanoma
samedi 29 octobre 2022 20:02:00 Categories: Hiihtolajit Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.