Ilta Sanoma

Lauri Markkanen on sopeutunut Utah Jazziin paremmin kuin hyvin.

Utahin keltainen pukee Lauri Markkasta vuorokauden ympäri.

Utahin keltainen pukee Lauri Markkasta vuorokauden ympäri. Kuva: Jonathan Bachman / AFP

Huikealla tavalla NBA-kauden aloittanut Lauri Markkanen kertoo Yahoo Sportsin haastattelussa yllätyssiirron Utahiin olleen tunteellinen hetki. Markkanen ja hänen vaimonsa Verna olivat ehtineet perheen lasten kanssa juuri asettua aloilleen Clevelandissa.

- Tiesin, miten suuri muutos se on meidän elämäämme. Siksi se oli niin tunteellista, Markkanen sanoi.

Nyt arjen pohjapalasia kootaan uudelleen Salt Lake Cityssä, jossa perhe odottaa vielä hyvää kotia. Tällä hetkellä he asuvat hotellissa.

Yahoon artikkelin mukaan hotellihuoneessa on keittokomero ja pesutupa, sekä erillinen huone esimerkiksi Markkasen päiväunia varten. Vaatteetkin ovat vielä matkalla.

- Jos olette sattuneet huomaamaan, niin käytän aika paljon joukkueen varusteita. Minulla ei ole paljoa omia vaatteita, Markkanen sanoi.

Markkasen mukaan tieto siirrosta Utahiin tuli koripallon EM-kisojen avausta edeltävänä iltana, kun Markkanen oli taistellut huonekaverinsa Elias Valtosen kanssa muita suomalaispelaajia vastaan Call of Duty -videopelissä.

Twitter-ilmoitus Utahin tähtipelaaja Donovan Mitchellin siirrosta Clevelandiin sai Markkasen reagoimaan vitsillä, olisiko hän mukana pelaajakaupassa.

Realismi iski, kun Markkasen puhelin pärähti vain hetkeä myöhemmin soimaan. Markkanen oli osa megatreidiä, jossa Markkanen, Ochai Agbaji, Collin Sexton ja tukku varausvuoroja vaihdettiin Mitchelliin.

- Muistan sen elävästi. Se tuli täysin odottamatta. Olen varma, että muistan sen loppuelämäni, Markkanen kertoi.

Lauri Markkanen on ollut Utahissa miltei pysäyttämätön.

Lauri Markkanen on ollut Utahissa miltei pysäyttämätön. Kuva: Jonathan Bachman / AFP

Markkanen on ollut alkukierrosten yllättäjäjoukkue Utahin paras pistemies. Hän on jatkanut siitä mihin sensaatiomaisissa EM-kisoissa jäi ja nakuttanut pisteitä yli 20:n keskiarvolla.

Markkanen dominoi nyt kentällä suurella itseluottamuksella ja NBA:n tähtipelaajia kumartelematta. Peliaika ja pelitilanneheittojen määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin.

- Luulen, että pystyin EM-kisoissa näyttämään muiden lisäksi itselleni, mitä kaikkea pystyn tekemään. Olin "the guy", Markkanen sanoi ja viittasi suureen rooliin Susijengissä.

- Olen pyrkinyt lähestymään kautta samalla ajattelutavalla.

Ilta Sanoma
samedi 29 octobre 2022 16:09:00 Categories: Ilta Sanoma NBA

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.