Ilta Sanoma

Kasperi Kapanen haluaa nostaa itsensä isompaan rooliin Pittsburghissa.

Kasperi Kapanen pelaa Pittsburgh Penguinsissa.

Kasperi Kapanen pelaa Pittsburgh Penguinsissa. Kuva: Minas Panagiotakis/ LEHTIKUVA / Getty Images/AFP

Vancouver

Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen pelasi toissa kaudella pistekeskiarvollisesti NHL-uransa parasta kiekkoa (40, 11+19) ja löysi hyvän kemian venäläistähti Jevgeni Malkinin kanssa.

Viime kausi oli kuitenkin paha pettymys. Kapanen vaipui usein varjoihin, ja pistesaldokin koheni vain kahdella (11+21), vaikka pelejä tuli 79.

- Oli varmaan oman urani huonoin ja vaikein kausi. Ei ollut helppoa, Kapanen sanoi IS:lle Vancouverissa pelipäivän aamuna ennen ottelua, jossa vahvasti kautensa avannut, nyt kuitenkin kolmatta kertaa putkeen hävinnyt Penguins nöyrtyi paikalliselle Canucksille tylysti 1-5.

- Vähän ehkä valmentajankin (Mike Sullivan) kanssa otettiin välillä yhteen. Emme nähneet asioita ihan samalla tavalla. Olen tosi intohimoinen lätkän suhteen kuten hänkin, niin välillä sellaista sattuu.

Kuluneen kauden Kapanen aloitti joukkueen tapaan vahvasti tekemällä viiteen peliin viisi pistettä (yksi maali ja neljä ykkössyöttöä).

- Nyt lähti paremmin käyntiin. Tiedän olevani hyvä pelaaja ja sen, mitä pystyn tälle joukkueelle tekemään. Toivottavasti tulee paljon parempi kausi.

Minkälaisia yhteenottoja Sullivanin kanssa tuli?

Kapanen hakee hetken sanojaan.

- On vaikeaa välillä, jos pelaa kuutta minuuttia. Siinä miettii, mitä kaikkea pystyisin tekemään. Pientä vittuilua ja sellaista on varmasti ollut, mutta olemme jättäneet sen asian taakse, Kapanen summaa.

Tämä kuva on aiemmasta Penguinsin ja Canucksin kohtaamisesta.

Tämä kuva on aiemmasta Penguinsin ja Canucksin kohtaamisesta. Kuva: Darryl Dyck, The Canadian Press/ZUMA Press

Kapanen debytoi NHL:ssä kaudella 2015-16 Toronto Maple Leafsin riveissä. Vakituisemmin hän pääsi pelaamaan NHL:ssä kaudella 2017-18. Ensimmäinen täysi kausi oli sitä seuraava, jolla hän teki ennätyspisteensä 20+24.

Vikkeläjalkainen laitahyökkääjä on ollut NHL:ssä pitkälti secondary scoringia pöytään tuova pelaaja eli joukkueen kärjen takaa taustatukea antava hyökkääjä.

Hän on 26-vuotias. Kysymys kuuluu, onko Kapasesta vielä isompiin saappaisiin NHL-tason kärkihyökkääjäksi.

- En missään nimessä ole tyytymässä tähän, että olen kolmoskentässä ja pelaan alivoimaa. Ylivoima-aikaa ei ole nyt tullut. Omasta mielestäni olen aina ollut tosi kiekollinen ja hyökkäyspäässä hyvä pelaaja, Kapanen linjaa.

Kapanen on pelannut Penguinsin kolmosketjussa, jossa hänen rinnallaan ovat viime peleissä olleet Brock McGinn ja Samuel Poulin.

- Tiedän mihin pystyn. Tällä hetkellä tämä on tätä, ja pitää vain jatkaa samalla tavalla. Jos on paikkoja, tehdään peliä ja maaleja. Ei sinne (kärkikenttiin) tuosta vain pääse.

- Toivon, että tämä ei olisi minun ceiling, katto. Haluan pystyä vielä parempaan.

Ilta Sanoma
samedi 29 octobre 2022 14:17:00 Categories: Ilta Sanoma NHL

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.