Ilta Sanoma

Julkkikset paljastavat muun muassa, mitkä asiat he kokivat halloween-asujensa toteutuksessa haasteellisiksi.

Kuva: Kuva: MTV3, Katrie Daler, Juho Tirkkonen, Susanna Penttilä, Colourbox

Halloween ja sen innostamat "karkki tai keppostelijat" ovat jo ovella. Yhdysvalloista Suomeen levinnyt juhla saa monet pukeutumaan meilläkin naamiaisasuihin. Joukko suomalaisjulkkiksia esitteli IS:lle halloween-tyylinsä.

Esko Eerikäinen maskeerattiin mystiseksi hahmoksi vuoden 2019 Viiden jälkeen -ohjelman lähetystä varten.

Esko Eerikäinen maskeerattiin mystiseksi hahmoksi vuoden 2019 Viiden jälkeen -ohjelman lähetystä varten. Kuva: Viiden jälkeen / MTV3 / Esko Eerikäinen

Radiojuontaja Esko Eerikäinen näyttäytyi vuonna 2019 Viiden jälkeen -ohjelmassa erikoisena hahmona, jonka identiteetti on edelleen mysteeri. Tuolloin eräs meikkitaiteilija halusi maskeerata Eerikäiselle halloween-lookin, johon entinen Hunks-tähti ei voinut olla suostumatta.

- Tietenkin suostuin, koska se on mielestäni ihan käsittämättömän hienoa taidetta, Eerikäinen ylistää.

- En meinannut raaskia pestä sitä pois, kun se oli niin siisti ja hieno, Eerikäinen kehuu lopputulosta.

Kyseiseen asukokonaisuuteen kuuluu vahva mustavalkoinen meikki, timanttikoristeet kasvoilla, silinterihattu hämähäkinseitillä sekä valkoiset piilolinssit. Eerikäinen muistelee kyseiseen maskeeraukseen menneen suunnilleen puolitoista tuntia. Eerikäinen paljastaa, että kyseisessä asussa oli ainoastaan yksi ongelma.

- Ne piilolinssit tavallaan sumensivat katseen. Kun olin siinä lähetyksessä, en meinannut oikein kunnolla nähdä mitään, Eerikäinen muistelee.

Kolumbiasta alunperin kotoisin olevalle Eerikäiselle halloween on alun perin kuolleiden muistojuhla. Eerikäinen on asunut suurimman osan elämästään Suomessa, joten näkemys Halloweenista hieman muuttunut enemmän pukeutumisjuhlan suuntaan.

Tänä vuonna Eerikäinen viettää halloweeninsa lapsensa järjestämissä jokavuotisissa juhlissa, jota varten he koristelevat kotinsa ja pukeutuvat naamiaisasuihin. Eerikäisestä on hienoa huomata, että vuosi vuodelta ihmiset panostavat asuihinsa entistä enemmän.

- Vaikka moni sanoo, että se on sellainen amerikkalainen tuotteistettu juhlapäivä, mielestäni on kiva, että sellaistakin järjestetään. Varsinkin näin märkinä ja pimeinä kuukausina se vähän piristää mieltä, Eerikäinen toteaa.

Kuvassa vampyyriksi pukeutunut Katrie Daler on valmis juhlimaan noidaksi pukeutuneen 7-vuotiaan Adessa-tyttärensä kanssa.

Kuvassa vampyyriksi pukeutunut Katrie Daler on valmis juhlimaan noidaksi pukeutuneen 7-vuotiaan Adessa-tyttärensä kanssa. Kuva: Katrie Daler

Katrie Dalerin maskeeraukseen kuului perusmeikki, punertavat huulet sekä perinteiset vampyyrin hampaat.

Katrie Dalerin maskeeraukseen kuului perusmeikki, punertavat huulet sekä perinteiset vampyyrin hampaat. Kuva: Katrie Daler

Vuoden 2012 Miss Helsinki Katrie Daler, 29, pukeutui tänä vuonna ensimmäisiin järjestämiinsä lasten halloween-juhliin vampyyriksi. Idea asuun tuli Dalerin mukaan punaisista huulista.

- Halusin hyödyntää punaisia huulia ja ajattelin laittaa vaaleampaa meikkivoidetta. Sitten minulle vain tuli mieleen vampyyri. En tiedä, ehkä minä vain näytän vampyyriltä heti, kun laitan vaaleampaa meikkivoidetta, Daler kertoo nauraen.

- Ehkä se oli myös helpoin asu tehdä, Daler lisää.

Dalerin kyseisen lookin maskeeraukseen kuului perusmeikki, vaaleansiniset piilolinssit, musta mekko, vampyyrin hampaat ja tatuointihaavat kaulalla. Daler kokee, ettei laittautumiseen kestänyt kauaa, varsinkaan, kun hän on tottunut muutenkin asettamaan piilolinssejä silmiinsä. Daler nauraakin, että enemmän meni aikaa juhlatarjoiluihin, joihin kuului muun muassa "sormihotdogit", keksihämähäkit ja vaahtokarkkihaamut.

Daler aikookin tehdä halloween-juhlista hänen perheelleen joka vuotuisen perinteen.

- Minulla ei ole pienenä sellaista kokemusta, että minulle olisi järjestetty juhlat. Joten haluan olla sellainen äiti, joka järjestää tuollaisia yllätysjuhlia, Daler sanoo innoissaan.

Daler aikoo tänä vuonna vielä juhlistaa halloweenia myös aikuisten kesken. Daler myöntää, että tällä hetkellä lapsille järjestetty ensimmäinen halloween-juhla on mieleenpainuvin kaikista aikaisemmista bileistä.

- Lasten ilo on vain niin upeaa katsottavaa, Daler tunnelmoi.

Kuva: Juho Tirkkonen

Vuoden 2019 Miss Suomen toinen perintöprinsessa Riikka Uusitalo kertoo olevansa suorastaan fanaattinen halloweenin juhlija. Kaksi vuotta sitten Uusitalo pukeutui "siipiravintolan lähettilääksi" juhliensa kauhukellari-teeman mukaisesti.

- Siipisyömärinä sain idean, että olen siipiravintolan tarjoilija, jolle on maistunut polttavat naga-siivet hieman liikaa, Uusitalo kertoo.

Asukokonaisuuteen kuuluivat erityisesti suuri lihakoukku, maskeeratut palovammat sekä punaiset piilolinssit. Uusitalo toteutti maskeeraukseen kuuluvat palovammat maitolateksin ja wc-paperin avulla. Uusitalon mukaan hän oli varannut meikkiin ja maskiin noin pari tuntia, eikä ole varma, menikö siihen edes niinkään kauaa.

- Näyttävä lopputulos saattaa antaa olettaa, että se on vaikeaa, mutta tämä on maailman helpoin maskeeraus, Uusitalo toteaa.

Kiireisen syksyn ja meneillään olevan muuton takia Uusitalolla on vielä halloween-suunnitelmat hieman auki, mutta asuunsa hän lupaa panostaa tänäkin vuonna.

- Yksiin juhliin minut on kutsuttu, jossa teemana on biisien nimet ja raksutus käy kokoajan. Koko syksyn olen tietysti tuttuun tapaan ahminut kauhuelokuvia, joten hyvin todennäköisesti ainakin jossain juhlissa minut nähdään jonakin leffapahiksena, Uusitalo paljastaa.

Perinteitä Uusitalolla ei halloweenina juuri ole, mutta nimeää silti niistä kaikkein tärkeimmän.

- Tärkein perinteeni on koko spookyseason, eli etenkin rakastamani kauhuelokuvat - tavoite on katsoa kaikki parhaat klassikot, sekä suunnata elokuviin katsomaan uutta kauhua Smile, Uusitalo lisää.

Luurankoasuun pukeutunut Susanna Penttilä poseeraa vuoden 2020 kuvassa ystävänsä Elena Lukkarisen kanssa.

Luurankoasuun pukeutunut Susanna Penttilä poseeraa vuoden 2020 kuvassa ystävänsä Elena Lukkarisen kanssa. Kuva: Susanna Penttilän kotialbumi

Muun muassa Viidakon tähtöset - ja Farmi Suomi -ohjelmista tuttu yrittäjä Susanna Penttilä, 49, pukeutui vuonna 2020 luurangoksi. Penttilä muistaa juhlineensa tuolloin halloweenia serkkunsa luona muiden ystäviensä kanssa.

Penttilä ei muista tarkalleen, mistä idea luurankoasuun tuli, mutta hän muistelee kaikkien aikuisten ja lasten pukeutuneen silloin juhlien kauhuteeman mukaisesti. Asuun kuuluu yksinkertaisesti mustavalkoinen luurankohaalariasu ja pienet sarvet. Penttilän mukaan ainoa haaste asussa oli hänen korkeat mustat korkokenkänsä.

Penttilä aikoo tänäkin vuonna mennä serkulleen juhlimaan halloweenia, mutta osallistuu myös ystäviensä järjestämiin lastenjuhliin ja aikuisten keskeisiin bileisiin. Penttilälle erityisesti yksi halloween-muisto on jäänyt mieleen.

- Viime vuonna olimme ystäväni synttäreillä ja lähdimme silloin hetken mielijohteesta Sergey Hillmanin ja Ella Toivasen kanssa Tuulille. Oli niin ihanaa, kun nuoret olivat panostaneet asuihinsa ja silloin Sergey ja Ella meikkasivat minut vampyyriksi, Penttilä muistelee.

- En ollut alun perin lähdössä silloin halloween-juhliin, mutta tulinkin aamulla kotiin vampyyrina, Penttilä nauraa.

Mitään varsinaisia halloween-perinteitä Penttilällä ei ole ja lopuksi hän tunnustaakin valitettavan asian kyseisestä juhlapäivästä.

- Täytyy rehellisesti sanoa, että olen unohtanut tämän halloweenin alkuperäisen tarkoituksen, niin kuin varmasti moni muukin. Minulle se onkin enemmän ollut sellainen lasten juhla, jonne on ollut kiva laittautua perheen kesken. Mutta myös se, että voidaan kavereiden kanssa laittautua ja käydä jossakin, Penttilä kertoo.

- Olen vaatealan ihminen, joten minusta on kiva laittautua ja vähän hassutella. Penttilä lisää.

Lue lisää: Podcast: Esko Eerikäinen paljastaa seksifantasiansa - taustalla erityinen toive

Lue lisää: Jyrki69:n ja Erika Vikmanin harvinainen yhteiskuva ihastuttaa somessa: "Näytätte niin hyvältä"

Ilta Sanoma
samedi 29 octobre 2022 12:01:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.