Kurpitsacroissantit valmistuvat koristamaan pöytää puolessa tunnissa.
Poista paistonaru ja kanelitanko ennen kuin haukkaat croissantkurpitsaa. Kuva: Ninna Lindström
Halloween on tulevana viikonloppuna, ja syksyn sadonkorjuujuhlaa kekriä vietetään näin lokakuun lopussa. Molempiin teemoihin sopivat kurpitsasämpylät ovat suloinen viikonloppuaamun aloitus.
Kurpitsan muotoiset ja väriset leivät syntyvät yllättävän helposti ja nopeasti. Kun käytät valmista croissanttaikinaa, sinun ei tarvitse kuin käydä hommiin.
Taikinan lisäksi tarvitset uuninkestävää paistinarua, kananmunan sekä sahramia. Kurpitsojen kannoiksi tökätään kanelitangot koristeeksi.
Taikina pyöritellään palloiksi, joiden ympärille naru sidotaan kuvassa näkyvällä tavalla. Narua ei kannata kiristää tiukasti taikinapallojen ympärille, sillä ne kohoavat uunissa hyvin reilusti.
Keltaisen värin tuovan sahramin voi murustaa pieneksi ennen kananmunan joukkoon lisäämistä, jolloin se värjää tasaisemmin.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.