Ilta Sanoma

Liigan kuumin joukkue Boston jätti Columbuksen nollille.

Johnny Gaudreaun ja Patrik Laineen Columbus jäi maaleitta kotonaan.

Johnny Gaudreaun ja Patrik Laineen Columbus jäi maaleitta kotonaan. Kuva: Russell LaBounty-USA TODAY Sports/Reuters

Vancouver

Vaikka Patrik Laine on palannut kokoonpanoon, Columbus Blue Jacketsin ylivoima on yhä surkeaa.

Yhdeksän ottelun jälkeinen tilasto on melko käsittämätön: Columbuksen ylivoimaprosentti on pyöreä nolla.

Ylivoimaa se on pelannut reilut 39 minuuttia. Natural Stat Trickin mukaan Columbus on tuottanut ylivoimalla maaliodottamaa 3,39 maalin verran, mutta maaleja se ei siis ole tehnyt yhtään.

Laine pelasi lauantain vastaisena yönä toisen ottelunsa kyynärpäävammasta toivuttuaan. Columbus hävisi kotonaan liigan kuumimmalle joukkueelle Bostonille puhtaasti 0-4.

Luisteluaan kehittänyt, kaukalossa vaivattoman näköisesti liikkuva suomalaistähti laukoi neljästi maalia kohti. Päätöserässä hän huiputti näyttävästi Bruinsin Jake DeBruskia ja laukoi huippupaikalta, mutta nollapelin torjunut Linus Ullmark venyi torjuntaan.

Bruinsin maaleista vastasivat Matt Grzelcyk, Charlie Coyle, DeBrusk ja David Pastrnak. Tshekkitähti Pastrnakin 4-0-maali syntyi toisen erän lopulla vain hetki sen jälkeen, kun Laine purki hyökkäyspäässä turhautumistaan ruotsalaispakki Hampus Lindholmiin, joka oli työntänyt hänet selästä laitaan hetkeä aiemmin.

Boston juhli Ohiossa.

Boston juhli Ohiossa. Kuva: Russell LaBounty / Reuters

Pastrnakin maali upposi helposti Columbuksen ykkösvahdille Elvis Merzlikinsille, joka ei alkukauden aikana ole yltänyt huipputasolleen.

Merzlikinsin torjuntaprosentti viiden ottelun jälkeen on 86,3. Daniil Tarasovin lukema on 88,8. Joonas Korpisalo on ollut loukkaantumisen takia sivussa.

Blue Jackets on voittanut yhdeksästä ottelustaan kolme. Se on kivikovan divisioonansa hännillä.

Yön kierroksella pisteittä jäivät myös Coloradon ja Carolinan suomalaistähdet. New Jersey punnersi 1-0-voiton Coloradosta, jonka suomalaiskaksikko Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen sai yli 24 minuuttia jääaikaa.

Carolinan Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon teholukema painui pakkaselle (-3), kun New York Islanders haki Raleigh'sta 6-2-voiton.

fakta

Vegas-Anaheim 4-0

Carolina-NY Islanders 2-6

Columbus-Boston 0-4

New Jersey-Colorado 1-0

Ilta Sanoma
samedi 29 octobre 2022 08:17:00 Categories: Ilta Sanoma NHL

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.