Ilta Sanoma

Kaupan toteutumiseen liittyy "huomattavia" epävarmuuksia, yhtiö kertoo.

Nokian Renkaat on toiminut Venäjällä vuodesta 2005.

Nokian Renkaat on toiminut Venäjällä vuodesta 2005. Kuva: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Rengasvalmistaja Nokian Renkaat ilmoittaa sopineensa Venäjän-toimintojensa myynnistä venäläisyhtiö Tatfneftille. Kaupan velattoman arvon arvioidaan olevan noin 400 miljoonaa euroa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Lopulliseen kauppahintaan vaikuttavat muun muassa kassavarat ja käyttöpääoman määrä sekä ruplan ja euron valuuttakurssimuutokset.

Kaupan toteutuminen vaatii vielä venäläisten viranomaisten hyväksynnän ja muiden edellytysten täyttymisen. Nokian Renkaat toteaa, että tämä aiheuttaa huomattavia epävarmuuksia liittyen kaupan lopulliseen ajankohtaan, hintaan, ehtoihin ja toteutumiseen.

Nokian Renkailla on rengastehdas Venäjällä ja se valmisti viime vuonna noin 80 prosenttia henkilöautorenkaistaan Venäjällä. Yhtiö ilmoitti kesäkuussa aloittavansa hallitun vetäytymisen Venäjältä.

Nokian Renkaat on toiminut Venäjällä vuodesta 2005. Vetäytyminen vaikuttaa merkittävästi yhtiön tulokseen, ja varsinkin myynti Keski-Euroopassa kärsii seuraavan kahden kolmen vuoden aikana, kun renkaiden tuonti Venäjältä tyrehtyy. Nokian Renkaat on jatkanut tuotantokapasiteetin kasvattamista tehtaillaan Suomessa ja Yhdysvalloissa ja suunnittelee investointia uuteen tuotantokapasiteettiin Euroopassa.

Nokian Renkaat teki toisella vuosineljänneksellä 281 miljoonaan euron alaskirjauksen Venäjän varoihin liittyen ja kirjasi alas 20 miljoonaa euroa Venäjän laskennallisista verosaamisista. Merkittävistä epävarmuuksista johtuen lopulliset taloudelliset vaikutukset, muun muassa muuntoerot mukaan lukien, voidaan arvioida vasta kaupan toteuduttua, yhtiö toteaa.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 21:51:00 Categories: Ilta Sanoma Taloussanomat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.