Ilta Sanoma

Tilanne olisi ollut vältettävissä.

Kiekkolegenda Börje Salmingin ahdinko syvenee entisestään. 71-vuotias ruotsalainen sairastaa lihaksia surkastuttavaa ALS-sairautta, joka on jo vienyt miehen puhekyvyn.

Nyt ruotsalaislehdet kertovat, ettei Salming ole saanut helpotusta tilaansa, sillä Ruotsin tulli takavarikoi kiekkolegendalle tarkoitetut lääkkeet.

1970-luvun NHL-tähden tytär Teresa Salming matkusti Kanadaan hankkiakseen isälleen lääkettä, joka laillistettiin vastikään Atlantin toisella puolen. Ruotsissa sairauden hoitoon on tarjolla vain yksi laillinen lääkevalmiste.

Teresa Salming ei kuitenkaan onnistunut tuomaan lääkettä isälleen saakka, sillä Ruotsin tulli otti valmisteen kynsiinsä. Expressen kysyi asiasta Ruotsin lääkeviranomaisilta, joilla oli vastaus valmiina.

Viranomaisten mukaan Salming yritti toimittaa ALS-lääkkeen Ruotsiin postitse, mikä on kiellettyä. Jos hän olisi tuonut lääkkeen mukanaan lentokoneessa, tilanteesta olisi selvitty ongelmitta.

- Jos vain olisin tiennyt tämän aiemmin... Olen puhunut Ruotsin lääkeviranomaisten kanssa - se oli ensimmäinen asia, jonka tein! Soitin heille elokuun lopussa, ennen lähtöämme Kanadaan, ja minut yhdistettiin osastolle, joka huolehtii ulkomailta tuoduista lääkkeistä, Teresa Salming kommentoi asiaa Expressenille.

Jos Salming olisi tiennyt asiasta etukäteen, hän olisi tuonut lääkkeet mukanaan ilmateitse.

- Päivät vain kuluvat. Jokainen päivä on isälle kuin kymmenen vuotta. Tilanne on katastrofaalinen, Teresa Salming tilitti.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 21:01:00 Categories: Ilta Sanoma NHL

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.