Ilta Sanoma

Murosuklaiden valmistaminen on todella nopeaa.

Suklaaherkut koristellaan nyt Halloweeniin sopiviksi.

Suklaaherkut koristellaan nyt Halloweeniin sopiviksi. Kuva: Taru Vihavainen

Makeat murosuklaat maistuvat kahvipöydässä tai pienenä herkkupalana. Murosuklaat muistuttavat riisisuklaata, mutta ne valmistetaan ruokakauppojen murohyllystä löytyvistä spelttipops-muroista sekä suklaasta.

Voit valita suklaaksi oman maun mukaan tumman suklaan tai maitosuklaan.

Murosuklaan valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla, jotta se ei pala. Sekoittele suklaata sulatuksen aikana aina pienin väliajoin. Jos käytät suklaan sulattamiseen vesihaudetta, varo ettei vettä pääse suklaan joukkoon.

Valitse koristeet teemaan sopiviksi.

Vinkki! Voit tarvittaessa lämmittää veitsen terää hieman kuumalla vedellä ja jähmettyneen levyn leikkaaminen paloiksi on helpompaa.

400 g maitosuklaata tai tummaa suklaata

3 dl spelttipopseja

teemaan sopivia karkkeja

1. Sulata suklaa mikrossa mikron kestävässä astiassa miedolla teholla, tai vaihtoehtoisesti vesihauteen kestävässä astiassa vesihauteessa.

1. Sulata suklaa mikrossa mikron kestävässä astiassa miedolla teholla, tai vaihtoehtoisesti vesihauteen kestävässä astiassa vesihauteessa. Kuva: Taru Vihavainen

2. Mittaa toiseen astiaan spelttipopsit. Ota sulatetusta suklaasta noin puoli desilitraa erilleen.

2. Mittaa toiseen astiaan spelttipopsit. Ota sulatetusta suklaasta noin puoli desilitraa erilleen. Kuva: Taru Vihavainen

3. Lisää loput suklaat spelttipopsien joukkoon. Sekoita hyvin.

3. Lisää loput suklaat spelttipopsien joukkoon. Sekoita hyvin. Kuva: Taru Vihavainen

4. Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 10 cm x 20 cm) tai muuhun sopivaan astiaan. Astian koko riippuu siitä, kuinka paksuja paloja tai patukoita haluat tehdä. 5. Kaada lopuksi erilleen otettu suklaa murosuklaa päälle ja levitä suklaa mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi murosuklaalevyn päälle.

4. Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 10 cm x 20 cm) tai muuhun sopivaan astiaan. Astian koko riippuu siitä, kuinka paksuja paloja tai patukoita haluat tehdä. 5. Kaada lopuksi erilleen otettu suklaa murosuklaa päälle ja levitä suklaa mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi murosuklaalevyn päälle. Kuva: Taru Vihavainen

6. Ripottele halutessasi suklaan päälle valitsemiasi karkkeja tai koristeita. Anna suklaan jähmettyä. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla vuoan hetkeksi kylmään. 7. Ota suklaalevy pois vuoasta ja leikkaa jähmettyneestä levystä terävällä veitsellä sopivia paloja tarjolle.

6. Ripottele halutessasi suklaan päälle valitsemiasi karkkeja tai koristeita. Anna suklaan jähmettyä. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla vuoan hetkeksi kylmään. 7. Ota suklaalevy pois vuoasta ja leikkaa jähmettyneestä levystä terävällä veitsellä sopivia paloja tarjolle. Kuva: Taru Vihavainen

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 19:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.