Ilta Sanoma

Poliisi joutui käyttämään kolmea piikkimattoa. Kuljettajaa epäillään useista rikoksista, muun muassa täysperävaunurekan varkaudesta.

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, jossa poliisi joutui ajamaan takaa täysperävaunurekkaa ykköstiellä. Takaa-ajo tapahtui Salossa 11. syyskuuta. Asia on nyt saatettu syyteharkintaan.

Lue lisää: Erikoinen takaa-ajo Turussa: Poliisi heitteli piikkimattoja rekan eteen

Vuonna 1960 syntyneen kuljettajan epäillään ottaneen luvatta käyttöön työnantajansa täysperävaunurekan ja ajaneen sillä huumausaineen vaikutuksen alaisena ensin Naantalista pääkaupunkiseudulle ja sieltä takaisin kohti Turkua.

Kuljettaja oli ajamassa moottoritietä Turun suuntaan, kun muut tiellä liikkujat ilmoittivat poikkeuksellisesti liikkuvasta rekasta hätänumeroon. Poliisi yritti saada Salon Piihovin pihassa kuljettajan hallintaansa avoimen ikkunan kautta, mutta tämä riuhtaisi poliisit pois otteestaan.

Kuljettaja lähti liikkeelle toisen konstaapelin vielä ollessa auton ikkunan luona. Konstaapeli onnistui kuitenkin hyppäämään autosta alas, eikä hän loukkaantunut tilanteessa.

Rekka pysähtyi vasta kolmannen piikkimaton jälkeen, kun sen molemmat eturenkaat olivat jo tyhjentyneet ja auto syttyi palamaan.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, virkamiehen vastustamisesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä niskoittelusta poliisia vastaan.

Lisäksi kuljettajaa epäillään tieliikenteen sosiaalilainsäädännön rikkomisesta, koska hän ei käyttänyt ajossa ajopiirturia eikä pitänyt kuorma-auton kuljettajana vaadittavia taukoja.

Epäilty kiisti esitutkinnassa kaikki muut rikosnimikkeet paitsi sen, ettei ollut noudattanut poliisin pysähtymiskäskyä.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 17:47:00 Categories: Ilta Sanoma Turun seutu

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.