Ilta Sanoma

Faneilla on nyt mahdollisuus hankkia edesmenneen laulajan vaatteita itselleen.

Marie Fredriksson oli rakastettu laulaja niin kotimaassaan Ruotsissa kuin ulkomaillakin.

Marie Fredriksson oli rakastettu laulaja niin kotimaassaan Ruotsissa kuin ulkomaillakin. Kuva: FUTUREIMAGE/ZUMAPRESS

Vuonna 2019 kuolleen Roxette-laulaja Marie Fredrikssonin, 61, muistoa kunnioitetaan hyväntekeväisyyshuutokaupalla, uutisoi Expressen.

Fredrikssonin perhe on tehnyt suuren päätöksen ja aikoo myydä osan tähden vaatteista huutokaupassa ja lahjoittaa tuoton hyväntekeväisyyteen.

- Olemme vakuuttuneita, että tämä olisi linjassa sen kanssa, mitä Marie olisi halunnut, leski Mikael Bolyos ja perhe kommentoivat lehdistötiedotteessa.

Huudettavana on viitisenkymmentä Fredrikssonille kuulunutta vaatetta, joiden joukossa on useiden tunnettujen merkkien vaatteita, kuten Dolce & Gabbanan bleiseri ja Pradan turkiskauluksinen takki.

Huutokauppa alkoi tänään perjantaiaamuna Tradera-sivustolla ja kestää 27. marraskuuta saakka.

Bolyosin mukaan Fredriksson tunsi läpi elämänsä vahvaa empatiaa vaikeuksien kanssa kamppailevia ihmisiä kohtaan. Huutokaupan tuotot lahjoitetaan Stockholms Stadsmission -liikkeen kautta apua tarvitseville.

Marie Fredrikssonin ja Per Gesslen perustama Roxette oli suosionsa huipulla 1990-luvulla.

Marie Fredrikssonin ja Per Gesslen perustama Roxette oli suosionsa huipulla 1990-luvulla. Kuva: EMI HANDOUT

Marie Fredriksson sairastui vuonna 2002 aivosyöpään. Hän menehtyi pitkäaikaisen sairauden aiheuttamiin komplikaatioihin 9. joulukuuta 2019.

Kuolema kosketti ihmisiä laajasti, ja osanottonsa esitti myös Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa. Göteborgissa järjestettiin Fredrikssonin muistokonsertti, joka taltioitiin ja esitettiin muutamaa päivää myöhemmin Ruotsin yleisradion televisiokanavalla. Lähetystä seurasi Ruotsissa yli miljoona silmäparia.

- Monet maassamme, jopa omassa perheessäni, yhdistävät hänen musiikkinsa elämän tärkeimpiin hetkiin, Kaarle Kustaa kommentoi Expressen-lehdelle tuolloin.

Roxetten hitit säveltänyt ja sanoittanut Per Gessle muisteli kuollutta ystäväänsä lämpimin sanoin. Gessle ja Fredriksson olivat läheisiä ystäviä yli 40 vuoden ajan.

- Kiitos Marie, kiitos kaikesta! Olit todella ainutlaatuinen muusikko, laulaja ja uskomaton esiintyjä. Maalasit mustavalkoiset lauluni mitä kauneimmin värein, Gessle kirjoitti.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 15:41:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.