Possupata sopii viikonlopun herkutteluruoaksi.
Omenat voi lisätä pataan myös jo kypsennysvaiheessa. Kuva: Reetta Pasanen
Lämmittävät pataruoat kuuluvat erottamattomasti syksyyn. Tämä possupata on samaan aikaan täyteläinen sekä mauiltaan tasapainoinen yhdistelmä hapanta ja makeaa.
Pataan käytetään rasvaista possun kassleria, joka pysyy mehevänä eikä kuivu ja sitkisty pitkään haudutettaessa. Kassler kannattaa leikata isoiksi paloiksi, joita voi tarjoiluvaiheessa tarvittaessa pieniä nyhtämällä. Lihapalat ruskistetaan ja ne lisätään pataan purjon ja valkosipulin kanssa.
Pataan antavat makua syksyn viimeiset omenat sekä siiderin muodossa että hieman karamellisoituina lohkoina.
Lisäksi pata saa makua sinapista. Kaiken pyöristää yhteen täyteläinen ranskankerma.
Pata kannattaa suurustaa, kun kypsennystä on jäljellä puolisen tuntia.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.