Ilta Sanoma

Malmin mukaan kokoomuksen linja on täysin hukassa.

Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Sdp:n varapuheenjohtaja Niina Malm tyrmää kokoomuksen varapuheenjohtajan Elina Valtosen kritiikin pääministeri Sanna Marinia ja hallituksen talouspolitiikkaa kohtaan.

- Valtonen taitaa salaa surra Liz Trussin lyhyeksi jäänyttä pääministeriuraa. Muuten on vaikeaa ymmärtää täysin yliampuvaa syytösten ryöppyä pääministeri Sanna Marinia ja hallituksen talouspolitiikkaa kohtaan, Malm sanoo tiedotteessa.

Valtonen sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa muun muassa, että Marin on täysin epäonnistunut sekä Suomen intressien ajamisessa EU:ssa että oman valtioneuvostonsa koossa pitämisessä.

Lue lisää: Kokoomuksen Elina Valtonen ryöpyttää Sanna Marinia: "Pääministeri on täysin epäonnistunut"

Lue lisää: Panisiko kokoomus vaalien jälkeen talouskuviot uusiksi - mutta miten ja kenen kanssa? Elina Valtonen vieraili HAAPALA-TV:ssä

Malmin mukaan Valtosen hätä on helppo ymmärtää, koska hänen ajamansa "valtion näännyttämisstrategia", jossa alennetaan rikkaiden veroja ja leikataan julkisia palveluita, sai täystyrmäyksen Iso-Britanniassa.

- Iso-Britanniassa Valtosen ajaman politiikan kulissit romahtivat. Siellä palvelut oli jo leikattu niin luuta myöten, etteivät lisäleikkaukset olleet markkinoista uskottavia, joten korot karkasivat ja valuuttakurssi romahti. Suomessa kokoomus uskoo, että meillä on vielä tilaa edetä aimo matka Britannian tiellä.

- Tälle projektille on olennaista, että kansalaiset eivät huomaa mitä on tapahtumassa - mutta he maksavat lopulta laskun, Malm lisää.

Malm myös sanoo, että kokoomuksen linja vaikuttaa olevan täysin hukassa.

- Samaan aikaan kun se roimii hallituksen talouspolitiikkaa, on se eduskunnassa tukenut kaikkia niitä suuria talouslinjauksia, joilla tämän hallituskauden kriisejä on hoidettu. Mikä on kokoomuksen linja? Onko se Valtosen velkalinja vai Petteri Orpon kosteikkoon juuttuneet säästölistat? Vai onko se Sari Sarkomaan "parilla kympillä monen viikon ruokaostokset" -linja, Malm kysyy.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 13:23:00 Categories: Ilta Sanoma Politiikka

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.