Ilta Sanoma

IS:n tietojen mukaan poikkeuksellisista kyvyistään tunnettu nuorukainen oleilee tällä hetkellä ulkomailla. Hänet on aiemmin tuomittu rikosvyyhdistä, jossa hän kyykytti American Airlinesia ja jopa Yhdysvaltain ilmavoimia.

25-vuotiaan miehen aiempi laaja rikosjuttu on tällä hetkellä käsittelyssä Helsingin hovioikeudessa. Ratkaisun pitäisi tulla lähipäivinä.

25-vuotiaan miehen aiempi laaja rikosjuttu on tällä hetkellä käsittelyssä Helsingin hovioikeudessa. Ratkaisun pitäisi tulla lähipäivinä.

Vastaamon tietomurrosta epäilty 25-vuotias suomalaismies on jo takavuosina tunnetuksi tullut espoolainen Julius Kivimäki. Hän on syntynyt vuonna 1997.

Hänet on vangittu poissaolevana ja hänestä on myös tehty eurooppalainen pidätysmääräys. Poliisi tiedotti asiasta perjantaina aamulla.

Lue lisää: Poliisi epäilee Vastaamon tieto­murrosta 25-vuotiasta suomalaismiestä - eurooppalainen pidätysmääräys

IS on uutisoinut aiemmin, että hakkeri on kohahduttanut poikkeuksellisilla kyvyillään jo parikymppisenä.

Nuori mies on tullut tunnetuksi rikossarjasta, jonka käsittely on tällä hetkellä vielä kesken Helsingin hovioikeudessa. Käsittely alkoi syyskuun alussa.

Vyyhdissä on kyse siitä, että vuonna 2014, ollessaan vasta 16-17-vuotias, nuorukainen kyykytti Espoosta käsin muun muassa Yhdysvaltain ilmavoimia, lentojätti American Airlinesia ja aiheutti massiivisia poliisioperaatioita Pennsylvaniassa ja Floridassa.

Rikokset tapahtuivat puolen vuoden ajanjaksolla.

Lue lisää: Yhdysvaltain ilma­voimia ja American Airlinesia kyykyttänyt espoolais­teini hovi­oikeudessa - syyttäjä vaatii hakkerille ehdotonta vankeutta

LÄNSI-UUDENMAAN käräjäoikeus tuomitsi miehen kesällä 2020 vuoden ehdolliseen vankeuteen kahdesta nuorena henkilönä tehdystä petoksesta ja yhdestä törkeästä petoksesta, tietoliikenteen häirinnästä nuorena henkilönä, törkeästä tietomurrosta nuorena henkilönä sekä yllytyksestä petokseen nuorena henkilönä.

Nuorukainen myönsi syytteet osittain.

Nyt hovioikeudessa syyttäjä vaatii miehelle ankarampaa rangaistusta, eli ehdotonta vankeutta.

Syyttäjä huomauttaa valituksessaan, että nuorukainen on tehtaillut tietoverkkorikoksia Espoosta käsin 15-vuotiaasta saakka, ja tekoja on jouduttu selvittämään työläästi kansainvälisen oikeusavun kautta.

Lue myös: Long Play haastatteli suomalaiskrakkeria: "Ei ehdollinen merkitse mitään"

Hovioikeuden valituksessaan mies vaatii tuomiota alennettavaksi. Yhtenä perusteena valituksessa on, että hänen ei ole sittemmin väitettykään syyllistyneen rikoksiin.

IS:n tietojen mukaan nuorukainen oleilee tällä hetkellä ulkomailla.

Ilta-Sanomat julkaisee miehen nimen poikkeuksellisesti jo epäilyvaiheessa rikoksen yhteiskunnallisen merkittävyyden, vakavuuden ja epäillyn aiemman rikoshistorian vuoksi.

Uutinen päivittyy.

Lue myös: Tällainen on Suomen tunnetuin hakkeri: poikkeukselliset kyvyt herättivät huomiota jo teininä, huijasi jopa USA:n ilmavoimia - kärähti kuitenkin ja jäi kiinni

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 12:38:00 Categories: Digitoday Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.