Ilta Sanoma

Poliisi kertoo edistyneensä Vastaamon tietomurron tutkinnassa.

Poliisi on edistynyt merkittävästi Vastaamon tietomurron tutkinnassa.

Poliisi on edistynyt merkittävästi Vastaamon tietomurron tutkinnassa. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Keskusrikospoliisi on edennyt Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneen tietomurron tutkinnassa.

Poliisi tiedottaa, että esitutkinnassa on vangittu poissaolevana ja etsintäkuulutettu noin 25-vuotias suomalaismies, jota poliisi epäilee Vastaamoon kohdistuneesta tietomurrosta. Henkilöstä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys.

Helsingin käräjäoikeus on torstaina 27.10. vanginnut yhden henkilön poissaolevana todennäköisin syin epäiltynä törkeästä tietomurrosta, törkeän kiristyksen yrityksestä ja törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Keskusrikospoliisi vaati vangitsemista liittyen Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneen tietomurron esitutkintaan, josta poliisi tiedotti ensimmäisen kerran lokakuussa 2020.

Poliisin tiedossa on, että epäilty oleskelee tällä hetkellä ulkomailla, minkä vuoksi hänet vangittiin poissaolevana.

Poliisi kertoo, että henkilöstä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys, jonka nojalla hänet voidaan ottaa kiinni ulkomailla. Kiinnioton jälkeen poliisi pyytää epäillyn luovuttamista Suomeen. Epäillystä tullaan antamaan myös Interpolin kansainvälinen etsintäkuulutus.

Esitutkinta on poliisin mukaan edelleen kesken. Poliisi selvittää lisäksi tietomurrosta epäillyn henkilön yhteyttä tietomurron uhreihin kohdistuneisiin kiristyksiin ja tietojen levittämiseen.

Uutinen päivittyy.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 11:16:00 Categories: Digitoday Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.