Ilta Sanoma

Hyväkuntoiset talvirenkaat ovat talven tärkein turvavaruste.

Nelinumeroinen DOT-merkintä renkaan kyljessä kertoo valmistusviikon ja -vuoden. Esimerkiksi kuvan rengas on valmistettu viikolla 41 vuonna 2010, eikä sitä tulisi enää ikänsä puolesta käyttää.

Nelinumeroinen DOT-merkintä renkaan kyljessä kertoo valmistusviikon ja -vuoden. Esimerkiksi kuvan rengas on valmistettu viikolla 41 vuonna 2010, eikä sitä tulisi enää ikänsä puolesta käyttää. Kuva: Eriika Ahopelto

Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää marras-maaliskuun aikana.

Sää- ja keliperusteisuus talvirenkaiden käyttöönotossa merkitsee kuljettajalle tarkempaa ajo-olosuhteiden seurantaa, minkä ohella kuljettaja on aina vastuussa myös alla pyörivien renkaiden kunnosta.

-?Renkaiden kunnolla on suuri vaikutus liikenneturvallisuuteen. Kulutuspinnan urasyvyyden ja nastojen kunnon lisäksi on syytä kiinnittää huomiota renkaiden ikään, minkä näkee viikon tarkkuudella renkaan kyljestä, sanoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Otto Lahti.

Lue lisää: Autoliitto varoittaa: Talvirenkaiden vaihto ei yksin takaa turvallisuutta -?kesärenkaiden pito alkaa heiketä jo plussakeleissä

Lahti kertoo, että säilytyksestä riippuen kuusi vuotta käytössä ollut rengas on jo kovettunut ja pitää kaikissa olosuhteissa huonommin. Kymmenen vuotta valmistusajankohdasta on ohjeellinen viimeinen käyttöpäivä olosuhteista riippumatta.

Renkaan iän voi tarkastaa renkaasta löytyvästä valmistusaikamerkinnästä. Kaksi ensimmäistä merkkiä on yhtä kuin valmistusviikko ja kaksi viimeistä merkkiä on valmistusvuosi.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 10:00:00 Categories: Autot Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.