Ilta Sanoma

Tavoitteena ovat päästöttömät ajoneuvot vuonna 2035.

Euroopan unionin neuvosto ja parlamentti ovat päässeet yksimielisyyteen ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä vaiheittain vuoteen 2035 mennessä. Asiasta kertoi ranskalainen Pascal Canfin Twitterissä. Canfin johtaa Euroopan parlamentin ympäristökomissiota.

Canfinin mukaan kyse on historiallisesta EU:n ilmastoa koskevasta päätöksestä, jonka tavoitteena ovat päästöttömät ajoneuvot vuonna 2035.

Välitavoitteiden kautta tarkoituksena on, että vuonna 2035 EU:ssa ei enää myydä uusia fossiilisilla polttoaineilla toimivia henkilö- ja pakettiautoja.

Keskustelut alkoivat torstaina, ja niiden oli määrä jatkua niin kauan kunnes sopu on syntynyt. Neuvottelutulos tukee unionin siirtymää kohti vähähiilistä tulevaisuutta, mikä on yksi Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin lupauksista.

Euroopan parlamentti äänesti komission esittämän päästöttömyyden puolesta kesäkuussa, ja vielä samassa kuussa EU:n ympäristöministerit päätyivät esityksen kannalle.

Konservatiivipäättäjät ja Saksa ovat olleet haluttomia sitoutumaan joihinkin liikenteen päästövähennystavoitteisiin. Pelkona on ollut, että ne koituvat kalliiksi EU:n autovalmistajille, joiden kilpailijat eivät noudata yhtä tiukkaa sääntelyä.

Tällä hetkellä henkilöautot aiheuttavat noin 12 prosenttia EU:n hiilidioksidipäästöistä. Koko liikenteen osuus on noin neljännes.

Nykyisellään runsas kymmenesosa EU:ssa myydyistä autoista on sähköautoja.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 04:30:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.