Ilta Sanoma

HJK:n Toni Koskela puhui unelmamaalin hylkäämisestä maltillisesti.

Säännöt ovat sääntöjä, sanoi Jose Mourinho.

Säännöt ovat sääntöjä, sanoi Jose Mourinho. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

AS Roman päävalmentajan Jose Mourinhon mielestä torstain HJK-ottelun kohutilanne tuomittiin oikein. Helsingin Jalkapalloklubin David Browne laukoi Euroopan liigan ottelussa uskomattoman maalin, kun hän jysäytti pallon verkkoon 30 metristä. Maali olisi tasoittanut pelin sensaatiomaisesti tilanteeseen 2-2.

Kotiyleisön tyrmistykseksi maali kuitenkin hylättiin, koska HJK:n Malik Abubakari oli osunut vahingossa ja kevyesti Roman Bryan Cristanten kasvoihin edeltävässä kulmapotkussa.

- Säännöt ovat selvät. Joskus niistä pitää, joskus ei. Joskus kevyt astuminen jalkapöydälle tai kevyt käden osuma naamaan voi aiheuttaa tuollaisen tuomion. Tuomareilla on ohjeet ja sääntökirja, Mourinho sanoi.

- Kun tuomio koituu hyväksemme, olemme onnellisia ja päin vastoin.

VAR-tarkistus vei myös Romalta maalin avausjaksolla, kun Cristian Volpato oli kulmapotkutilanteessa paitsiossa ja häiritsi samalla HJK:n maalivahtia. Mourinho sanoi katsoneensa molemmat tilanteet jo videolta.

- Pysäytyskuva HJK:n hylätystä maalista on täysin selvä. Käsi osui selvästi Cristanten kasvoihin, portugalilaislegenda sanoi.

Mourinho sanoi ottelua edeltävänä päivänä, ettei Töölön tekonurmella pelata lajia nimeltä jalkapallo. Hänestä jalkapalloa pelataan vain luonnonnurmella.

IS kysyi HJK:n päävalmentajalta Toni Koskelalta, kuuluuko jalkapalloon se, että yksi kaikkien aikojen suomalaismaaleista viedään pienen rikkeen vuoksi videotarkastuksella.

- Tuntuu tietysti aina pahalta siitä joukkueesta, joka tuomiosta kärsii. Rikkeestä voi miettiä, että kuka työntää naamaansa käteen vai osuuko käsi naamaan vai miten se meneekään, Koskela sanoi.

Hän kuitenkin kunnioitti tuomariston toimintaa ja päätöksiä.

- Tilanne on tuomareille vaikea, koska sääntöjen mukaan pitää viheltää. Jos maali jätetään voimaan, tuomari saa palautteen. Maalin kanssa rikkeellä ei ollut mitään tekemistä. Laukaus oli mieletön Davidilta. Tilanne on kimurantti, Koskela sanoi.

HJK hävisi ottelun 1-2 ja menetti lopullisesti jatkomahdollisuutensa. Roma voi yhä yltää jatkopeleihin, mutta sen pitää voittaa Ludogorets kotikentällään ensi torstaina.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 04:41:00 Categories: Ilta Sanoma Jalkapallo

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.