Ilta Sanoma

Löydöt tehtiin useiden eri tutkimusmatkojen aikana jo vuosia sitten.

Löydetyt kuusi sammakkolajia kuuluvat Pristimantis-sukuun. Kuvassa kaksi värivariaatiota.

Löydetyt kuusi sammakkolajia kuuluvat Pristimantis-sukuun. Kuvassa kaksi värivariaatiota. Kuva: Ortega et al./PeerJ

Andien vuoriston itärinteiltä Ecuadorista on löytynyt kuusi uutta sadesammakkolajia, kertoo CNN.

Ecuadorin ympäristö-, vesi- ja ekologisen siirtymän ministeriön mukaan löydöt tekivät kolme tutkijaa Llanganatesin ja Sangayn kansallispuistoissa. Puistot suojelevat rikkaita ja monimuotoisia Amazonin vuoristometsiä, joita löytyy vuorenrinteiltä.

Professori Santiago Ron, joka oli yksi kolmesta tutkijasta, kertoi CNN:lle keskiviikkona, että kuuden sammakkolajin löytäminen kesti neljä vuotta. Löydöt tehtiin useiden tutkimusmatkojen aikana vuosina 2008, 2015 ja 2017. Datan analysoinnin jälkeen tulokset tuotiin julkisuuteen.

Tutkijat ovat ehdottaneet, että löydetyt lajit lisätään Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) uhanalaisuusluokituksen listalla puutteellisesti tunnettu lajien joukkoon.

Kaikki kuusi sammakkolajia kuuluvat Pristimantis-sukuun, johon kuuluu yli 569 lajia. Suvussa on enemmän lajeja kuin missään muussa selkärankaisten suvussa.

Yksi sammakoista sai nimekseen "resistencia" eli vastarinta kunnianosoituksena ympäristön puolestapuhujille, jotka menettivät henkensä Latinalaisessa Amerikassa puolustaessaan luontoa.

Ilta Sanoma
vendredi 28 octobre 2022 02:09:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.