Ilta Sanoma

Aino-Kaisa Saarinen pitää Therese Johaugin elämäkertakommentteja erikoisina.

Kommentit Therese Johaugin dopingtapauksesta 2016-2017 tekivät Aino-Kaisa Saarisesta jopa vihatun hahmon Norjassa. Therese Johaug ei tuoreessa elämäkerrassaan säästele hollolalaista.

Kommentit Therese Johaugin dopingtapauksesta 2016-2017 tekivät Aino-Kaisa Saarisesta jopa vihatun hahmon Norjassa. Therese Johaug ei tuoreessa elämäkerrassaan säästele hollolalaista. Kuva: Janne Nykänen

Neljän olympia- ja 14 MM-kullan jälkeen hiihtouransa viime keväänä paketoinut Therese Johaug, 34, ei torstaina ilmestyneessä elämäkertakirjassaan säästele yhtä suomalaista kilpasiskoaan: 15 arvokisamitalia saavuttanut Aino-Kaisa Saarista, 43.

Toimittaja Anders Skjerdingstadin kirjoittamasta elämäkerrasta Hele historien (Koko tarina, kust. Gyldendal) odotetaan isoa tapausta Norjan kirjasyksyyn.

Lue lisää: Uutuuskirja: Therese Johaug on yhä raivoissaan - Aino-Kaisa Saarisen tempaukset dopingkäryn jälkeen olivat liikaa

Therese Johaug paljastaa torstaina ilmestyneessä elämäkerrassaan, että Aino-Kaisa Saarinen on hänelle edelleen kuin punainen vaate.

Therese Johaug paljastaa torstaina ilmestyneessä elämäkerrassaan, että Aino-Kaisa Saarinen on hänelle edelleen kuin punainen vaate. Kuva: Kalle Parkkinen

Johaug ottaa kirjassa Saarisen perusteellisesti tikunnokkaan. Suomalainen ei pitänyt kynttiläänsä vakan alla, kun Johaug 2016 antoi positiivisen dopingnäytteen ja sai lopulta 18 kuukauden toimintakiellon. Tämä menetti seuraamusten takia sekä vuoden 2017 MM- että vuoden 2018 olympiakisat.

Lue lisää: Kommentti: Näin siirtyi suuri kummajainen historian lehdille - Therese Johaugin tiellä on riittänyt ylämäkiä

Saarinen sanoi aikanaan suorat sanat Johaugin selityksistä ja lopullisesta rangaistuksesta. Hänen reaktionsa herättivät Norjassa suoranaista raivoa, ja Johaug myöntää kirjassaan useassa kohdassa hollolalaisen ryömineen perusteellisesti hänen ihonsa alle. Norjalainen epäilee Saarisen jopa nauttineen kilpasiskon kärsimyksistä.

Ilta-Sanomat tavoitti torstaina Espanjassa lomailevan Saarisen ja toimitti tälle kirjasta kuvaotteita, joissa Johaug ei niin sanotusti anna suomalaiselle valtionaiskohtelua.

Lue lisää: Therese Johaugin dopingpanna on nyt ohi - tällaiset terveiset Aino-Kaisa Saarinen lähettää norjalaistähdelle

Hetken pohdinnan jälkeen Saarinen päätti, ettei lähde kilpalaulantaan mukaan:

- En kommentoi muuta kuin että onpa erikoista. Siinä on otsikko ja juttu samassa, Saarinen vastasi hymiöllä varustetussa viestissä.

Saarisen 2016 tekemä Twitter-päivitys italialaisesta apteekista kuului vuoden puhutuimpiin. Päivityksen kuvassa Saarinen pitelee Trofodermin-lääkevoidepaikkausta, joka sisälsi anabolista steroidia. Pakkauksessa lukee isoilla kirjaimilla DOPING.

Tämä Aino-Kaisa Saarisen Twitter-kuva sai Therese Johaugin pillastumaan perusteellisesti syksyllä 2016.

Tämä Aino-Kaisa Saarisen Twitter-kuva sai Therese Johaugin pillastumaan perusteellisesti syksyllä 2016. Kuva: Tom Gustafsson

Vuonna 2019 Saarinen kommentoi Johaugin dopingtapausta Ilta-Sanomille näin:

- Theresen näyte sisälsi anabolista steroidia. Se on sataprosenttista faktaa. Vasta sen jälkeen voidaan pohtia, kuka puhui totta ja kuka oli huolimaton ja niin edelleen. Se on vain tulkintaa.

Lue lisää: "Ei tapahtuisi Suomessa" - näin reippaasti Norjan hiihtoliitto maksaa Johaugin dopingoikeuskuluja

Saarinen totesi myös, ettei näe mitään syytä katua kohuttua Twitter-kuvaansa.

- Edelleen kuvasta näkyy selkeästi olennainen eli DOPING-teksti ja -symboli. Edelleen myös näen, että jonkinlainen kuvantulkintataito ja lukutaito johtaisivat tuollaisen pakkauksen kanssa erittäin huolelliseen toimintaan.

Lue lisää: Uutuuskirja: Therese Johaug on yhä raivoissaan - Aino-Kaisa Saarisen tempaukset dopingkäryn jälkeen olivat liikaa

Ilta Sanoma
jeudi 27 octobre 2022 23:45:00 Categories: Ilta Sanoma Urheilu

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.