Ilta Sanoma

Maurizio Gucci murhattiin Milanossa vuonna 1995 ollessaan matkalla kotiinsa. Tuoreessa dokumentissa eron myötä miljoonia perinyt ex-vaimo Patrizia Reggiani vannoo syyttömyyttään, vaikka istui vankilassa peräti 18 vuotta ex-miehensä murhasta.

Muotidynastian perillinen Maurizio Gucci oli naimisissa Patrizia Reggianin kanssa 1973-1991. Reggiani tuomittiin vuonna 1998 Guccin palkkamurhasta.

Muotidynastian perillinen Maurizio Gucci oli naimisissa Patrizia Reggianin kanssa 1973-1991. Reggiani tuomittiin vuonna 1998 Guccin palkkamurhasta. Kuva: SILVANO DEL PUPPO / IPA / PA Images / MVPhotos

Suomen ensi-illassa nähdään tänä iltana dokumentti, joka pureutuu vielä kerran Maurizio Guccin murhaan vuonna 1995.

Tuntematon mies ampui muotitalon perijän, ja epäiltyjen listalla oli sekä joukko rahanahneita sukulaisia että ex-vaimo Patrizia Reggiani.

Elokuva House of Gucci (2021) toi murhatapauksen taas estradille, ja tämä vuonna 2021 valmistunut dokumentti kertaa yksityiskohtia haastattelujen kautta.

Mukana on harvinaista materiaalia, kuten Patrizia Reggianin pitkä haastattelu sekä aitoja ruumiskuvia.

Hautajaisvideoissa Reggiani on surevan näköinen.

- Sain kokea, miltä tuntuu todellinen menetys, hän toteaa.

- Mitä he sanovat minusta ei ole totta, hän väittää edelleen.

Patricia Reggiani ei ole koskaan myöntänyt syyllisyyttään murhaan.

Patricia Reggiani ei ole koskaan myöntänyt syyllisyyttään murhaan.

Reggiani kuitenkin tuomittiin osallisuudesta Guccin palkkamurhaan vuonna 1998. Hän vietti murhasta tuomittuna telkien takana peräti 18 vuotta.

Vapaus koitti vuonna 2016, mutta teon leima piinaa edelleen.

Reggianin tyttäret Allegra ja Alessandra ovat katkaisseet välit äitiinsä. He olivat iältään 16 ja 20, kun äiti pidätettiin.

- Kaikki oli isoa väärinymmärrystä. Kyllä Maurizio antaisi minulle anteeksi, kuvailee Reggiani luottavaisena ja uskoen edelleen rakkauteen.

Parivuotinen tutkimus paljasti, että taustalla oli suunniteltu palkkamurha, jonka verkostoon kuului muun muassa Reggianin meedioystävä.

Aikalaiset kuvailevat Reggiania epäystävälliseksi puolisoksi, joka puhui jatkuvasti pahaa Maurizio Guccista.

Patrizia Reggiani Milanossa 2017. Dokumentissa hän antaa yhden ensimmäisistä haastatteluistaan vapautumisensa jälkeen.

Patrizia Reggiani Milanossa 2017. Dokumentissa hän antaa yhden ensimmäisistä haastatteluistaan vapautumisensa jälkeen. Kuva: Maurizio Maule / IPA / PA Images / MVPhotos

Vuonna 1973 alkanut avioliitto oli päättynyt neljä vuotta ennen Maurizio Guccin kuolemaa. Guccin isä Rodolfo Gucci oli pitänyt Reggiania onnenonkijana. Suku ei osallistunut häihin.

Eräänä päivänä Maurizio Gucci pakkasi tavaransa eikä koskaan enää palannut kotiin. Reggiani oli raivoissaan.

Apua antoi meedioystävä Pina Auriemma, jonka kanssa Reggiani vietti tiiviisti aikaa tarotkortteja tulkiten.

Guccin uusi naisystävä raivostutti lisää.

Maaliskuussa 1995 Gucci käveli pahaa-aavistamattomana asuntoonsa Milanossa, kun häntä ammuttiin takaapäin kolme kertaa. Muotimaailma kohisi.

Lopulta vyyhtiin kuului paitsi Reggiani ja Pina Auriemma, myös pizzerianomistaja, hotelliportieeri ja kuski.

73-vuotias Reggiani on väittänyt viimeiseen saakka, että Auriemma tilasi palkkamurhaajan ilman hänen lupaansa ja ryhtyi murhan jälkeen kiristämään.

Oli tunnettua, että Reggiani julisti katkeruuttaan ja jopa sitä, että toivoi eksänsä kuolevan.

- Rahalla voi ostaa onnea. On paljon parempi itkeä Rolls Roycessa kuin polkupyörän päällä, Patrizia Reggiani tiivistää.

Guccien äveriääseen avioelämään kuului muun muassa 9000 neliön suuruinen Manhattan-penthouse, 64-metrinen jahti, Meksikossa sijaitseva huvila, oma maatila ja useita omia saaria.

Reggiani eli "Lady Gucci" oli tunnettu myös siitä, että hän käytti 15000 dollaria kuussa orkideoihin.

Reggiani kuitenkin pettyi pahoin, kun aviomies alkoi hänen sijaansa kuunnella muita asiantuntijoita muotimaailman pyörittämisen kiemuroissa.

Maurizio Gucci tuhlasi rahaa kuin vettä, ja koko dynastia alkoi rakoilla. Dokumentissa vihjataan muihinkin murhamotiiveihin, sillä velat alkoivat olla suuremmat kuin tulot.

Tapahtumista tehtiin elokuva House of Gucci vuonna 2021. Reggiania näytteli Lady Gaga.

Tapahtumista tehtiin elokuva House of Gucci vuonna 2021. Reggiania näytteli Lady Gaga. Kuva: Fabio Lovino / Courtesy of Metro

Reggiani saa yhä 1,5 miljoonan dollarin vuosikorvauksen, joka avioerossa määrättiin.

On sanottu, että Reggiani pelkäsi Maurizion avioituvan uudelleen nuoremman Paola Franchin kanssa, jolloin asema rouva Guccina olisi mennyttä ja tyttärien perintö vaarassa.

Vain tunteja ex-miehensä kuoleman jälkeen Reggiani hääti uuden naisystävän Guccin asunnosta ja majoitti sinne perijätyttärensä.

Murhatapaus ratkesi lopulta kuulopuheiden ansiosta. Hotellin portieerin kertoma palkkamurhatarina levisi nuoren Gabriele Carpanesen korviin ja siitä eteenpäin.

Patrizia Reggiani, "Black Widow", kuljetettiin putkaan minkkiturkissa ja kultakoruissa, Guccin laukku käsipuolessa.

Vankilassa lemmikkifretti, huonekasvit ja yksityinen selli herkkujääkaapin kera auttoivat jaksamaan Reggiania, joka usein riiteli muiden vankien kanssa.

Patrizia Reggiani on kertonut olleensa House of Gucci -elokuvasta suivaantunut.

Hänen mielestään Lady Gagan, joka esittää Patrizian roolin, olisi pitänyt ottaa Reggianiin itseensä yhteyttä, kuten "kunkin tasokkaan näyttelijän tulisi hyvän maun vuoksi - tutustua henkilöön, jota aikoo näytellä."

Killing Gucci: People Magazine Investigates, torstaina 27.10. Frii klo 19.55.

Ilta Sanoma
jeudi 27 octobre 2022 21:10:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.