Ilta Sanoma

Teolla oli useita silminnäkijöitä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 50-vuotiaan miehen kahdeksan kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja määräsi hänen maksamaan korvauksia lapselle.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 50-vuotiaan miehen kahdeksan kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja määräsi hänen maksamaan korvauksia lapselle. Kuva: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Käräjäoikeus piti 50-vuotiaan miehen puheita poikkeuksellisina, kun hän väitti 12-vuotiaan koulutytön olleen aloitteellinen tapahtumassa, josta miehelle tuomittiin ehdollinen vankeustuomio.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdeksan kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja määräsi hänen maksamaan korvauksia lapselle.

Mies tuomittiin syyttäjän vaatimusten mukaisesti. Hän syyllistyi tekoon kaksi vuotta sitten Lahdessa.

Tekoon mies syyllistyi bussipysäkillä, jolla toisille ennestään tuntemattomat asianomistaja ja vastaaja olivat. Paikalla oli myös tytön ystäviä ja oikeudessa kuultu todistaja.

Esitutkinnassa tyttö kertoi, että mies oli ottanut häntä kädellä molemmista ranteista kiinni, piti toisella kädelle niskasta ja suuteli poskelle ja suulle.

Mies oli työntänyt lisäksi kätensä tytön paidan alle ja kosketellut häntä ja työntänyt kätensä myös pikkuhousuihin.

Tyttö oli kieltänyt miestä, mutta mies ei reagoinut kieltoihin.

Mies kiisti oikeudessa syytteen. Hänen näkemyksensä tapahtuneesta oli, että tyttö oli ollut aloitteellinen ja suudellut häntä eikä hän kyennyt estämään sitä. Muut teot mies väitti tytön keksineen.

Todistajana oikeudessa kuultu henkilö oli kuvannut tapahtumaa. Kuvista on nähtävissä tapahtumien kulku, miten mies pitää tyttöä otteessaan ja koskettelee häntä.

Kuvista ja videosta on nähtävissä, miten tyttö jähmettyy paikoilleen.

Todistaja oli ottanut heti yhteyttä hätäkeskukseen. Tilanne oli koulutytölle kiusallinen eikä hän olisi halunnut tulla nimellään esille tapahtuneessa eikä olisi halunnut viedä asiaa viranomaisille.

Tapahtumien jälkeen tytön äiti oli huomannut lapsensa psyykkisen oireilun lisääntyneen.

Oikeus piti tytön kertomusta ja henkilötodistelua vahvana näyttönä.

Miehen kertoman mukaan hän piti tyttöä ikäistään vanhempana ja tämän kertomusta ystävänsä kanssa keksittynä, jotta saisi rahaa.

Käräjäoikeuden mukaan miehen kertomukselle oli leimaa-antavaa se, että hän kuvasi 12-vuotiaan lapsen aloitteelliseksi suutelemaan julkisella paikalla 50-vuotiasta miestä. Käyttäytymistä oikeus piti poikkeuksellisena.

Oikeuden arvion mukaan miehen esitutkintakertomuksessa ja oikeudessa antamassaan kertomuksessa oli ristiriitaisuutta, mikä heikensi kertomuksen uskottavuutta.

Käräjäoikeus katsoi miehen toiminnan täyttävän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistön.

Miestä ei ollut tuomittu aiemmin, minkä vuoksi hänet selvisi ehdollisella tuomiolla.

Tuomitun on maksettava uhrilleen tilapäisestä haitasta ja loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 4?500 euroa. Hänen on maksettava myös tytön 3?600 euron oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeus antoi jutussa tuomion kaksi viikkoa sitten. Tuomio on lainvoimainen.

Ilta Sanoma
jeudi 27 octobre 2022 20:50:00 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.