Kevyempi suklaamousse sopii maidottomaan ruokavalioon.
Moussen voi koristella ennen tarjoilua kauden marjoilla ja tomusokerilla. Kuva: Tuuli Kanerva
Tässä on kevyempi ja terveellisempi suklaamousse, johon aktiivista valmistusaikaa kuluu korkeintaan viisi minuuttia.
Mousse tehdään tavallisesta poiketen tofusta. Tähän tarkoitukseen sopii lohkeava silken tofu eli pehmeä tofu. Sen ansiosta moussen rakenne on sileä ja pehmeä.
Tämä mousse on siis maidoton, jos suklaaksi valitsee hyvin tummaa noin 70 prosenttia suklaata. Se tekee mausta intensiivisen, peittää tofun miedon maun täysin, eikä moussesta tule liian makeaa.
Valmistus onnistuu parhaiten tehosekoittimessa. Tofu, pieni määrä nestettä ja makeutus laitetaan kannuun, kone käynnistetään ja suklaa lisätään sulana joukkoon. Näin suklaa sekoittuu tasaisesti, eikä jähmety massan joukkoon klimpeiksi.
Seoksen on hyvä antaa jähmettyä jääkaapissa, jolloin siitä tulee tiiviin vaahdon oloista.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.