Pettynyt kotiyleisö vihelsi SM-liigan toiseksi viimeiselle sijalle pudonneen IFK:n ulos kaukalosta.

HIFK:n tappioputki venyi keskiviikkona jo neljän ottelun mittaiseksi. Johan Motin (oik.) poistui maalin edustalta allapäin, kun KalPan Juuso Könönen (vas.) ja Aleksi Klemetti juhlivat Klemetin tekemää 0-1-osumaa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

HIFK-KalPa 0-3

Jääkiekon SM-liigan häntäpäähän juuttuneen Helsingin IFK:n vaikeudet jatkuivat keskiviikkona KalPaa vastaan. 0-3-tappio oli IFK:lle jo neljäs peräkkäinen.

SM-liigassa vähiten osumia (23) tehnyt IFK jäi maaleitta toisessa ottelussa peräkkäin. Samalla joukkueen maaliton putki venyi jo 150 minuutin ja 20 sekunnin mittaiseksi. Neljään viime otteluun HIFK on tehnyt ainoastaan yhden maalin.

- Kaveri nyt ei hirveästi saanut semmoisia vaarallisia maalipaikkoja. Ihan loistava vieraspeli meiltä, kauden toisen nollapelinsä pelannut ja 33 kertaa torjunut KalPan maalivahti Juha Jatkola kertasi ottelua C Moren haastattelussa.

Tappioputkessa olevan IFK:n sarjasijoitus putosi keskiviikon kierroksen jälkeen pykälällä 14:nneksi. IFK:n takana sarjataulukossa on enää SaiPa.

Pisteiden lisäksi IFK menetti myös yhden pelaajan, kun 17-vuotias hyökkääjä Kasper Halttunen loukkaantui Colby Sissonsin taklattua häntä rumasti päähän.

Suihkukomennuksen saaneelle Sissonsille on luvassa pelikieltoa, jos kurinpito on hereillä.

KalPa ratkaisi odotetun vähämaalisen ottelun toisen erän puolivälissä iskemällä kiekon Niilo Halosen taakse kahdesti neljän minuutin sisään.

Ensin Aleksi Klemetti heilutti verkkoa komean kuvion jälkeen Juuso Könösen ja Aapeli Räsäsen esityöstä. Hetkeä myöhemmin Saku Salmela upotti laukauksensa maaliin alivoimalla Tuomas Kiiskisen nousun jälkeen.

- IFK:n yv:stä puuttuu idea. Siinä ei ole tarpeeksi kovia vauhteja, ja sitten avataan [Otso] Rantakarille, joka ei ole kiekon sisääntuoja, C Moren asiantuntija Ari Vallin sanoi 0-2-maalin jälkeen.

IFK:n ylivoima on ollut alkukaudesta Liigan huonointa. Se on tehnyt 15 ottelussaan vain kaksi ylivoimaosumaa. Keskiviikkona IFK hukkasi ylivoimaa yhdeksän minuutin verran.

Ihan hirveät määrät blokkeja, ja varsinkin tuo viiden minuutin av tapettiin tosi laadukkaasti", alivoimaan tyytyväinen Jatkola sanoi.

Räsänen kaunisteli KalPan maalisaldoa päätöserän lopussa.

Kultakypärä iski kauden kuudennen osumansa ja 15:nnen pisteensä onnekkaasti IFK-puolustaja Johan Motinin kautta hakiessaan ylivoimalla syöttöä maalin kulmalta takatolpalle.

IFK pelaa seuraavan pelinsä perjantaina kotonaan Tampereen Ilvestä vastaan. Ilves on hävinnyt IFK:n tapaan neljä edellistä otteluaan.

Keskiviikon muissa otteluissa Ässät kaatoi HPK:n 3-0, Jukurit Tapparan 2-1 ja TPS Sportin 2-1.

jeudi 27 octobre 2022 00:06:00 Categories: Ilta Sanoma SM-liiga