Ilta Sanoma

Taklaa arjen ruokapulmat Ruokalan simppeleillä ohjeilla!

Kuva: Jukka Lehtinen

Paistettu lohi ja perunasalaatti sekä maukas mureke. Siskonmakkarakeitto ja broilerikastike.

Nämä arkiruoat toimivat aina ja pelastavat, kun ei keksi mitään ruoaksi. Mukana on myös pasta, jossa hyödynnetään satokauden kurpitsaa.

1 kg kiinteitä perunoita

200 g kermaviiliä

50 g kapriksia

1 tl sinapinsiemeniä

nippu tilliä

2 rkl sitruunan mehua

suolaa ja mustapippuria

600 g merilohta

Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä huoneenlämpöisiksi. Sekoita kermaviilin joukkoon kaprikset, paahdetut sinapinsiemenet, hienonnettu tilli ja mausteet.

Pilko perunat ja sekoita kastike joukkoon.

Leikkaa lohet annospaloiksi ja paista kypsiksi pannulla tai uunissa.

Mausta suolalla. Tarjoile perunasalaatin kanssa.

Valmistusaika: 45 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

400 g isoja simpukkapastoja

1 talvikurpitsa

ripaus suolaa ja mustapippuria

1 tl muskottipähkinää

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

200 g pakastepinaattia

500 g tomaattikastiketta

50 g parmesaania raastettuna

Halkaise kurpitsa ja laita se 200-asteiseen uuniin paahtumaan noin 30-40 minuutiksi. Sisus pehmenee ja kypsyy.

Lusikoi noin 300 g kypsää kurpitsaa kulhoon ja sekoita joukkoon suola, pippuri ja muskottipähkinä.

Kuullota hienonnettuja sipuleita öljyssä ja lisää sulatettu pinaatti. Kuumenna. Lusikoi pastojen sisään kurpitsaa ja pinaattitäytettä.

Nosta uunivuokaan. Kaada vuokaan tomaattikastiketta ja raasta päälle runsaasti parmesaania. Nosta 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Valmistusaika: 1 tunti ja 15 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

2 dl kuoretonta hernerouhetta

3 dl lihalientä

2 isoa punajuurta

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

400 g jauhelihaa

1 rkl kapriksia

1 kananmuna

suolaa ja pippuria

Keitä lihaliemi ja kaada se hernerouheen päälle. Anna turvota 45 minuuttia. Raasta punajuuri raastimen pienellä osalla ja hienonna sipulit.

Kuullota punajuurta ja sipuleita öljyssä pannulla hetki. Jäähdytä.

Yhdistä kaikki aineet ja sekoita taikinaksi. Muotoile massasta mureke ja nosta se uunivuokaan. Voit tehdä massasta myös ohuen levyn, ripotella päälle juustoraastetta ja kääriä rullalle.

Leipävuoka on hyvä vuoka, koska mureke pysyy muodossa hyvin. Nosta 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Valmistusaika: 1 tunti ja 30 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: JUKKA LEHTINEN

3 porkkanaa

150 g lanttua

100 g juuriselleriä

300 g perunaa

2 rkl voita

12 dl lihalientä

4 kokonaista mustapippuria

puolikas purjo

500 g siskonmakkaraa

nippu tuoretta persiljaa

Kuori ja kuutioi juurekset. Kuumenna kattilassa vähän voita ja kuullota juureksia hetki. Mittaa lihaliemi ja pippurit kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Viipaloi huuhdeltu ja halkaistu purjo, lisää se keittoon.

Anna kiehua, kunnes juurekset ovat juuri ja juuri pehmentyneet. Pursota makkaroista palleroja keittoon, anna kiehua vielä viisi minuuttia. Silppua keiton pintaan tuoretta persiljaa ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

400 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita

1 punasipuli

2 rkl öljyä

suolaa

250 g säilykepersikoita

100 g sinihomejuustomurua

2 dl kermaa

Lisäksi

riisi-kauraseosta

Suikaloi sipuli. Kuullota sipulia ja broilerisuikaleita öljyssä pannulla. Mausta suolalla. Huuhtele persikoista mehu pois. Kuutioi ja lisää pannulle.

Lisää sinihomejuusto ja kerma. Kiehauta kuumaksi ja tarjoile keitetyn riisikauraseoksen kanssa.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 4

Ilta Sanoma
mercredi 26 octobre 2022 22:30:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.