Taklaa arjen ruokapulmat Ruokalan simppeleillä ohjeilla!
Kuva: Jukka Lehtinen
Paistettu lohi ja perunasalaatti sekä maukas mureke. Siskonmakkarakeitto ja broilerikastike.
Nämä arkiruoat toimivat aina ja pelastavat, kun ei keksi mitään ruoaksi. Mukana on myös pasta, jossa hyödynnetään satokauden kurpitsaa.
1 kg kiinteitä perunoita
200 g kermaviiliä
50 g kapriksia
1 tl sinapinsiemeniä
nippu tilliä
2 rkl sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria
600 g merilohta
Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä huoneenlämpöisiksi. Sekoita kermaviilin joukkoon kaprikset, paahdetut sinapinsiemenet, hienonnettu tilli ja mausteet.
Pilko perunat ja sekoita kastike joukkoon.
Leikkaa lohet annospaloiksi ja paista kypsiksi pannulla tai uunissa.
Mausta suolalla. Tarjoile perunasalaatin kanssa.
Valmistusaika: 45 minuuttia
Annoksia: 4
400 g isoja simpukkapastoja
1 talvikurpitsa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 tl muskottipähkinää
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
200 g pakastepinaattia
500 g tomaattikastiketta
50 g parmesaania raastettuna
Halkaise kurpitsa ja laita se 200-asteiseen uuniin paahtumaan noin 30-40 minuutiksi. Sisus pehmenee ja kypsyy.
Lusikoi noin 300 g kypsää kurpitsaa kulhoon ja sekoita joukkoon suola, pippuri ja muskottipähkinä.
Kuullota hienonnettuja sipuleita öljyssä ja lisää sulatettu pinaatti. Kuumenna. Lusikoi pastojen sisään kurpitsaa ja pinaattitäytettä.
Nosta uunivuokaan. Kaada vuokaan tomaattikastiketta ja raasta päälle runsaasti parmesaania. Nosta 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.
Valmistusaika: 1 tunti ja 15 minuuttia
2 dl kuoretonta hernerouhetta
3 dl lihalientä
2 isoa punajuurta
400 g jauhelihaa
1 rkl kapriksia
1 kananmuna
suolaa ja pippuria
Keitä lihaliemi ja kaada se hernerouheen päälle. Anna turvota 45 minuuttia. Raasta punajuuri raastimen pienellä osalla ja hienonna sipulit.
Kuullota punajuurta ja sipuleita öljyssä pannulla hetki. Jäähdytä.
Yhdistä kaikki aineet ja sekoita taikinaksi. Muotoile massasta mureke ja nosta se uunivuokaan. Voit tehdä massasta myös ohuen levyn, ripotella päälle juustoraastetta ja kääriä rullalle.
Leipävuoka on hyvä vuoka, koska mureke pysyy muodossa hyvin. Nosta 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Valmistusaika: 1 tunti ja 30 minuuttia
Kuva: JUKKA LEHTINEN
3 porkkanaa
150 g lanttua
100 g juuriselleriä
300 g perunaa
2 rkl voita
12 dl lihalientä
4 kokonaista mustapippuria
puolikas purjo
500 g siskonmakkaraa
nippu tuoretta persiljaa
Kuori ja kuutioi juurekset. Kuumenna kattilassa vähän voita ja kuullota juureksia hetki. Mittaa lihaliemi ja pippurit kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Viipaloi huuhdeltu ja halkaistu purjo, lisää se keittoon.
Anna kiehua, kunnes juurekset ovat juuri ja juuri pehmentyneet. Pursota makkaroista palleroja keittoon, anna kiehua vielä viisi minuuttia. Silppua keiton pintaan tuoretta persiljaa ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Valmistusaika: 30 minuuttia
400 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 punasipuli
suolaa
250 g säilykepersikoita
100 g sinihomejuustomurua
2 dl kermaa
Lisäksi
riisi-kauraseosta
Suikaloi sipuli. Kuullota sipulia ja broilerisuikaleita öljyssä pannulla. Mausta suolalla. Huuhtele persikoista mehu pois. Kuutioi ja lisää pannulle.
Lisää sinihomejuusto ja kerma. Kiehauta kuumaksi ja tarjoile keitetyn riisikauraseoksen kanssa.
Valmistusaika: 20 minuuttia
TetraSys Oy.