Ilta Sanoma

Yön yli sämpylät ovat laiskan kokin unelma.

Auringonkukansiemeniä voi ripotella sämpylöiden päälle ennen paistamista.

Auringonkukansiemeniä voi ripotella sämpylöiden päälle ennen paistamista. Kuva: Ninna Lindström

Taikina illalla jääkaappiin, aamulla kasoiksi pellille, uuniin ja hetken päästä kotona leijuu ihana vastapaistetun leivän tuoksu.

Nämä sämpylät sisältävät mehevän yllätyksen, sillä taikinan joukkoon raastetaan reilusti palsternakkaa. Palsternakkaraaste tuo sämpylöihin rakennetta ja hieman pähkinäistä makua.

Sen lisäksi taikinaan sekoitetaan rouskuvia auringonkukan siemeniä. Kuitua ja ravinteita ei näistä sämpylöistä puutu!

Taikina syntyy todellakin vain sekoittamalla ainekset kulhossa melko löysäksi taikinaksi. Kulho peitetään kelmulla ja laitetaan jääkaappiin kohoamaan. Pitkä kylmäkohotus tekee sämpylöistä maukkaampia.

Aamulla taikina nostellaan keoiksi pellille ja paistetaan.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
mardi 18 octobre 2022 13:57:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.