Ilta Sanoma

Ravitsevat lounassalaatit sopivat muihinkin vuodenaikoihin kuin kesään.

 Raastettu kananmuna sekoittuu salaattiin tuo siihen pehmeyttä.

Raastettu kananmuna sekoittuu salaattiin tuo siihen pehmeyttä. Kuva: Sami Repo

Kun salaattiannoksen pohjaksi paahtaa juureksia ja käyttää niiden lisäksi esimerkiksi satokauden terveellisiä kaaleja, onnistuu monipuolisen ja täyttävän aterian kokoaminen helpommin.

Punajuuret ja sen sukulaiset raita- sekä keltajuuri ovat ehkä juureksista kauneimpia. Kun niitä paahtaa uunissa muun ruoanlaiton ohella, saa salaattipohjaan kaunista väriä ja tietysti hyvää makua.

Juurikkaiden lisäksi salaattiin kannattaa lisätä nyt esimerkiksi mustakaalia tai lehtikaalia.

Näiden kaalien lehtiruodista irrotettujen lehtien käsittelyssä kannattaa käyttää hieman voimaa. Kun niitä hieroo voimakkaasti, lehtien rakenne pehmenee ja niiden syöminen on mukavampaa.

Proteiinia salaattiin saadaan keitetyistä kananmunista, joiden raastettu koostumus on hauska lisä.

Lisämakua salaattiin saadaan tuoreista yrteistä sekä tietysti salaatinkastikkeesta, johon käytetään muun muassa piimää.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
mercredi 19 octobre 2022 17:31:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.