Lehtikaali sisältää paljon muun muassa kuitua, C-vitamiinia ja rautaa.
Osa hasselpähkinöistä kannattaa jättää reilun kokoisiksi muruiksi. Kuva: Panu Pälviä
Lehtikaali tunnetaan superkasviksena, joka on täynnä tärkeitä flavonoideja. Tähän herkulliseen paistokseen sitä uppoaa kaksi isoa pussillista.
Lehtikaalin kaverina paistoksessa on sipulia, ranskankermaa, voimakasta pitkään kypsytettyä cheddarjuustoa ja päällä rapeaa pähkinämurua.
Lehtikaalista käytetään kovasta lehtiruodista irrotetut lehdet, joita pehmennetään sipulin kanssa pannulla paistaen. Mikäli kovat ruodit malttaa hienontaa veitsellä hienoksi, voi myös ne lisätä joukkoon.
Kasvisten joukkoon sekoitetaan makua pehmentävä ja kuivumiselta suojaava ranskankerma, ja seos kaadetaan uunivuokaan.
Sen jälkeen päälle lisätään pieni kerros juustoraastetta sekä hasselpähkinöistä, juustoraasteesta, voista ja jauhoista nypitty herkullinen muru. Uunissa paistos tiivistyy ihanaksi syksyiseksi lisukkeeksi.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.