Ilta Sanoma

Ronskin kokoiset pyörykät ovat ihanan meheviä.

Olut tuo mukavaa makua lihapulliin. Niiden kanssa sopii chilikastikkeella maustettu bbq-majoneesi.

Olut tuo mukavaa makua lihapulliin. Niiden kanssa sopii chilikastikkeella maustettu bbq-majoneesi. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Octoberfest meni jo, mutta nämä oluella maustetut lihapullat sopivat mainiosti myös tavalliseen syksyiseen viikonloppuun. Hurjan maukkaita lihapullia tulee tällä ohjeella iso satsi, joten kutsu ystävät syömään.

Lihapulliin käytetään kilo vähärasvaista jauhelihaa. Siihen sekoitetaan korppujauhojen sijasta ilmavampia pankojauhoja, jotka pitävät pyöryköiden koostumuksen kuohkeampana.

Olut antaa lihapullille kivasti makua worcesterkastikkeen ja valkosipulinkynsien kanssa.

Lihapullat kannattaa pyöritellä isoiksi, jolloin ne eivät tiivisty liikaa ja muutu rakenteeltaan koviksi. Pyörykät paistuvat uunissa noin vartissa tai paistinpannulla paistaen.

Syksyisen napostelumenun voi muodostaa tarjoamalla lihapullien lisäksi perunasalaattia ja paistettuja sieniä.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
vendredi 21 octobre 2022 14:11:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.