Cristiano Ronaldo käänsi selkänsä Manchester Unitedille ja sen kannattajille.

Cristiano Ronaldo pääsi keskiviikkona kentälle vain verryttelyvaiheessa.

Cristiano Ronaldo pääsi keskiviikkona kentälle vain verryttelyvaiheessa. Kuva: Oli Scraff/ AFP, Lehtikuva

Manchester United kaatoi keskiviikko-iltana Tottenhamin vahvalla peliesityksellä 2-0.

Suurimmaksi puheenaiheeksi nousi joukkueen tähtipelaajan Cristiano Ronaldon käyttäytyminen ottelun loppuminuuteilla.

37-vuotias hyökkääjä istui ottelun aikana vaihtopenkillä kovin vakavailmeisenä. Hän pelasi sunnuntaina Newcastlea vastaan, kunnes Erik ten Haag otti miehen vaihtoon 70 minuutin kohdalla.

Keskiviikkoiltana Ronaldo ei päässyt viheriölle lainkaan. Portugalilainen katseli ottelua lehtereillä kaikkea muuta kuin tyytyväisen oloisena.

Cristiano Ronaldon (ylh. oik.) ei tarvinnut riisua korvakoruaan keskiviikkoiltana. Kuva: CRAIG BROUGH / Reuters

Kentän laitamille Ronaldo ilmestyi oranssi lämmittelyliivi yllään, mutta hollantilaisluotsi marssitti muita pelaajia kentälle ottelun toisella puoliajalla.

Ronaldo koski palloon ottelun aikana yhden kerran. Hän palautti pelivälineen sivuradan väärältä puolelta jalallaan joukkuetoverilleen Luke Shaw'lle.

Sen jälkeen Ronaldolle riitti.

Mies jatkoi matkaansa suoraan pelaajatunneliin, kun ottelu kääntyi 89. minuutille. Peli jatkui sen jälkeen vielä viisi minuuttia.

Vääräleuat innostuivat repimään tapahtumista huumoria - somessa julkaistiin kotitekoisia Ronaldon liikekarttoja.

Ronaldo sai runsaasti kritiikkiä toiminnastaan.

- Se oli hirvittävän huonoa. Tämä voi olla Ronaldon viimeinen ottelu seurassa, Ruotsin maajoukkueen ex-päävalmentaja Leif Legerbäck arvioi Ruotsin Viaplayn studiossa Aftonbladetin mukaan.

- Juhlitun tähden loisto on sammunut kokonaan tänä syksynä.

Ronaldo sai kyytiä myös Sky Sportsin panelisteilta. Ex-huippupelaaja Danny Mills tuomitsi Ronaldon käytöksen.

- Se oli epäkunnioitettavaa joukkuetta, valmentajaa ja faneja kohtaan. Hän on asettanut itsensä seuran yläpuolelle. Se on täydellisen häpeällistä! hän vaahtosi.

Asiantuntijat spekuloivat huumorimielessä, että supertähti saattoi myös lähteä wc-tiloihin. He tosin naureskelivat, että miehen olettaisi pystyvän pidättelemään hätäänsä muutaman minuutin, koska hän ei ole enää nelivuotias.

Ronaldo on pelannut tällä vain 340 minuuttia. Miehellä on sopimus kesään 2023 asti, mutta spekulaatiot hänen siirtymisestä muualle ennen sitä vain kiihtyvät.

Keskiviikkoiltana hän ainakin käänsi näyttävästi selkänsä joukkueelle ja sen kannattajille.

Ten Haag kommentoi tapaus Ronaldoa lyhyesti ottelun jälkeen.

- Olen nähnyt hänet mutta en ole puhunut asiasta. Nyt ei ole aika keskittyä siihen. Juhlimme nyt voittoamme. Käsittelemme asian huomenna (torstaina), hän sanoi.

- Esityksemme oli loistava. Se oli joukkueen voitto. Kentällä olleet 11 pelaajaa puolustivat ja hyökkäsivät yhdessä, hän korosti.

jeudi 20 octobre 2022 13:22:00 Categories: Ilta Sanoma Valioliiga