SaiPa otti makean voiton. Antti Pennasen Ilveksellä on vaikeaa. Ässien maalinteko sakkaa pahasti.

Antti Pennasen Ilveksellä ei kulje juuri nyt.

Antti Pennasen Ilveksellä ei kulje juuri nyt. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Kärpät-Ässät 2-0

Ilves-Lukko 2-4

SaiPa-JYP 4-3 ja.

Sami Niku on äitynyt nihkeän alkukauden jälkeen mainioon vireeseen. NHL:stä täksi kaudeksi JYPiin palannut Niku jatkoi pisteputkeaan tiistaina alustamalla upeasti Jerry Turkulaisen 2-1-johtomaalin Lappeenrannassa.

Niku sai kiekon siniviivalla, harhautti yhden keltapaidan ja tarjoili Turkulaiselle tyhjiin takatolpalle. Niku nappasi syöttöpisteen myös JYPin kolmanteen maaliin.

Niku on kuuden ottelun pisteputkessa ja johtaa SM-liigan puolustajien pistepörssiä tehoilla 2+9=11.

Suurin odotuksin Jyväskylään palannut Niku ehti jo tänä syksynä saada paljon kritiikkiä vaisuista otteistaan mutta alkaa nyt näyttää NHL-vahvistukselta.

SaiPan ja JYPin välillä kiehui toisessa erässä, kun JYPin Mikko Petman jysäytti painavan taklauksen Ville Vainikaiseen.Taklauksesta alkoi joukkorähinä.

Rähinöihin osallistui myös JYPin nuori maalitykki Joakim Kemell, joka mittaili voimiaan Veikko Loimarannan kanssa. Molemmat passitettiin kahdeksi minuutiksi jäähyaitioon väkivaltaisuudesta. Samasta syystä huilille joutuivat myös SaiPan Greg Moro ja JYPin Niko Seppälä.

Kovan taklauksen vastaanottanut Vainikainen ei niitistä hätkähtänyt vaan vei muutaman minuutin päästä SaiPan 3-2-johtoon.

Tobias Winberg toi vielä JYPin tasoihin päätöserässä, mutta SaiPan Valtteri Lipiäinen räjäytti Kisapuiston jäähallin riemuun jatkoajalla tekemällä 4-3-voittomaalin.

SaiPa on nyt voittanut kaksi ottelua putkeen sen jälkeen, kun Pekka Virta poistui päävalmentajan paikalta. SaiPan päävalmentajana toimii nyt Ville Hämäläinen.

Tapparan Jori Lehterä syötteli itsensä maanantaina SM-liigan pistepörssin kärkeen, mutta tiistaina valtikka siirtyi takaisin tykkisyksyä pelaavalle Lukon Anrei Hakuliselle.

Lue lisää: Yli 11?000 katsojaa! Jori Lehterä nousi SM-liigan pistepörssin kärkeen jättiyleisön edessä - eriskummallinen pistesaldo

Hakulinen teki jo avauserässä tehot 1+1, kun Lukko kaatoi Antti Pennasen valmentaman Ilveksen 4-2 Tampereella. Hakulisella on nyt kasassa 16 (7+9) tehopistettä. Lehterällä on yksi piste vähemmän (1+14).

Lukon voittomaalin teki Henri Ikonen toisessa erässä.

Vakuuttavasti läpi syksyn pelannut Lukko porskuttaa sarjakärjessä. Ilves puolestaan on nyt hävinnyt CHL mukaan lukien kolme ottelua putkeen.

Pennasen saldo Ilveksen puikoissa on viiden ottelun jälkeen kolme tappiota ja kaksi voittoa. Kova pala oli etenkin tappio CHL:ssä norjalaiselle Stavangerille, sillä voitolla Ilves olisi edennyt euroturnauksen jatkopeleihin.

Illan kolmannessa ottelussa Kärpät kaatoi Ässät lukemin 2-0. Maalinteossa onnistuivat Kasper Björkqvist ja Julius Junttila. Kärppien Leevi Meriläinen, 20, pelasi nollapelin.

Ässien viime peleissä on tehty hämmästyttävän vähän maaleja. Porilaisten viidessä viime pelissä verkko on heilunut yhteensä vaivaiset seitsemän kertaa. Ässät on itse tehnyt maaleista kolme.

Ässät on sarjataulukossa kelvollisesti kymmenentenä. Kärpät nousi toiseksi.

mardi 18 octobre 2022 22:30:00 Categories: Ilta Sanoma SM-liiga