Florida Panthers taipui kotonaan Tampa Bay Lightningille. Matthew Tkachuk oli odotetusti pääroolissa.

Florida Panthers ja Tampa Bay Lightning kohtasivat.

Florida Panthers ja Tampa Bay Lightning kohtasivat. Kuva: Sam Navarro-USA TODAY Sports/Zuma

Vancouver

Kauden ensimmäinen Floridan paikallinen päättyi Tampa Bay Lightningin 3-2-jatkoaikavoittoon.

Kotijoukkue Panthersin kesän suurhankinta Matthew Tkachuk iski tehot 1+1 ja istui jatkoajalla jäähyaitiossa, kun Brayden Point ratkaisi ottelun.

Tkachuk lähti neljän minuutin istunnolle huidottuaan läpiajoon päässyttä Nikita Kutsherovia ja annettuaan venäläiselle vielä lisää runtua tilanteen jälkeen.

Voitto oli Tampalle vasta kauden toinen sen viidennessä ottelussa. Joukkueen kapteeni Steven Stamkos onnistui jälleen maalinteossa. Stamkosin alkukauden saldo on nyt peräti seitsemän maalia, kun muut ovat osuneet yhteensä kuudesti. Kahdesti osunut Point triplasi maalisaldonsa, Ross Colton, Corey Perry ja Cal Foote ovat kukin osuneet aiemmissa otteluissa kerran.

Panthersin kapteeni Aleksander Barkov esitteli taitojaan muun muassa nöyryyttämällä Stamkosia vain hetki ennen tämän 1-0-johtomaalia. Näyttävästi maalipaikkaan edenneen Barkovin yritys ei kuitenkaan aivan onnistunut, ja kiekko pysähtyi hieman ennen maaliviivaa.

Toisen erän lopulla Barkovin pää kolahti ikävännäköisesti laitaan Nikita Kutsherovin taklauksen seurauksena.

Barkov kävi tilanteen jälkeen pukuhuoneessa tarkastettavana mutta palasi pian takaisin vaihtoaitioon ja peliin.

Panthersin illan ylivoima oli heikkoa (saldo 0/5). Ykköspakkinsa Aaron Ekbladin sairastuvalle menettänyt Florida pelasi ykkösylivoimaansa viiden hyökkääjän koostumuksella, jossa Barkov pelasi viivamiehenä ja Tkachuk hänen tavanomaisella paikallaan

Kakkosylivoiman Anton Lundell ja Eetu Luostarinen pelasivat joukkueen hyökkääjistä isoimmat minuutit alivoimalla. Kaksikko pelasi 5-5-pelissä tutusti kolmosketjussa, jossa Luostarinen on pelannut Lundellin laiturina. Panthersin suomalaiskolmikko jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Detroitin Olli Määtän tehokas alkukausi (4, 1+4) jatkui, kun Dominik Kubalik ohjasi suomalaispuolustajan kudin verkkoon Chicagossa.

Red Wings hukkasi kuitenkin 3-1-johdon ja hävisi Blackhawksille jatkoajalla.

Hallitseva mestari Colorado hävisi kotonaan Seattlelle 2-3. Isäntä pelasi ilman edellisottelussa loukkaantunutta Devon Toewsia. Joukkueen kolmospakki, 21-vuotias suurlupaus Bowen Byram kellotti Toewsin poissa ollessa yli 25 minuutin jääajan ja tehot 1+1.

Yhdeksän pistettä (3+6) neljään ensimmäiseen otteluun takonut Mikko Rantanen jäi ensi kertaa syyskaudella pisteittä.