Ilta Sanoma

Taklaa arjen ruokapulmat Ruokalan simppeleillä ohjeilla!

Kuva: Jukka Lehtinen

Mikäli alkavan viikon ateriat askarruttavat, voi hetken suunnittelu auttaa asiaan. Esittelemme neljä simppeliä ruokaohjetta. Mukana on liha- ja kasvisruokia sekä syksyn edetessä entistä houkuttelevampia keittoja.

Yksi esimerkki erityisen edullisesta ja riittoisasta arkiruoasta on makaronilaatikko, joka tehdäänkin tässä ohjeessa lihaa halvemmasta ja paremmin säilyvästä soijarouheesta. Tässä ohjeessa ei myöskään tarvita kananmunaa.

2 kesäkurpitsaa

500 g perunoita

3 rkl oliiviöljyä

200 g vuohenjuustoa

suolaa ja mustapippuria

200 g savukassleria siivuina

1 dl täysmaitoa

1 dl raastettua parmesaanijuustoa

Siivuta kesäkurpitsat ja perunat. Paista siivuja öljyssä isossa kasarissa, että ne ruskistuvat. Laita vuokaan kerroksittain peruna-kesäkurpitsaseosta, vuohenjuustomurua, suolaa, pippuria ja kasslersiivuja.

Raasta parmesaani maidon joukkoon ja kaada vuokaan. Vuoraa foliolla ja paista 200 asteessa 35 minuuttia. Poista folio ja paista, kunnes pinta on ruskistunut.

Valmistusaika: 1 tunti

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

4 kokonaista valkosipulia

4 rkl voita

1 sipuli

250 g perunaa

2 rkl voita

6 dl kasvislientä

4 dl täysmaitoa

2 dl kermaa

suolaa ja pippuria

ruiskrutonkeja

Leikkaa valkosipuleista hatut auki. Sipaise voita pintaan ja kääri folioon. Paahda 35-40 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Kuori ja pilko sipuli sekä perunat. Kuullota niitä voissa.

Ota valkosipulit uunista ja anna jäähtyä vähän. Pullauta kynnet ulos kuoristaan ja lisää ne kattilaan. Lisää nesteet ja mausteet.

Keittele, kunnes perunat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Tarjoile lisänä krutonkeja.

Valmistusaika: 1 tunti 15 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

2 sipulia

1 valkosipulinkynsi

2 porkkanaa

1 iso punajuuri

4 perunaa

2 rkl öljyä

1 tl rosmariinia

1 tl timjamia

1,2 l kasvislientä

suolaa ja valkopippuria

250 g makkaraa

1 rkl öljyä

300 g hapankaalia

Hienonna sipulit ja kuutioi porkkana, punajuuri ja peruna. Kuullota niitä hetki kattilassa öljyssä. Lisää yrtit ja kasvisliemi.

Anna kiehua, kunnes juurekset ovat kypsiä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuutioi ja ruskista makkarat. Lisää makkarat ja hapankaali keittoon. Kuumenna.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

300 g makaronia

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

2 rkl tomaattipyreetä

2 dl soijarouhetta

2 tl basilikaa

2 tl oreganoa

2 tl paprikajauhetta

suolaa

400 g tomaattimurskaa

2 dl kasvislientä

50 g juustoraastetta

1 prk (250 ml) kasvisruokakermaa

Keitä makaronit melkein kypsiksi kasvisliemessä. Hienonna sipulit, kuullota öljyssä kasarissa. Lisää tomaattipyree ja soijarouhe. Lisää mausteet, tomaattimurska ja kasvisliemi.

Anna kiehua noin 5 minuuttia. Sekoita kastike ja juustoraaste makaronien joukkoon. Kaada kaikki voideltuun vuokaan ja päälle kasvisruokakerma.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Valmistusaika: 1 tunti

Annoksia: 8

Kuva: Jukka Lehtinen

Ilta Sanoma
lundi 17 octobre 2022 19:58:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.