Manchester Cityn tappioton putki katkesi.

Mohamed Salah (oik.) juhli tekemäänsä maalia. Fabio Carvalho kiirehti onnittelemaan. Kuva: Phil Noble / Reuters

Vaikka Liverpoolin kausi Valioliigassa on ollut luvalla sanottuna ala-arvoinen, joukkue suoriutui silloin, kun sillä lienee eniten merkitystä. "Punaiset" kukisti sunnuntaina kotinurmellaan sarjakakkosen ja jopa maailman parhaana joukkueena pidetyn Manchester Cityn lukemin 1-0.

Liverpoolin sankariksi nousi 76. minuutilla ottelun ainoan maalin tehnyt Mohamed Salah, jolle onnistuminen oli vasta kolmas tämän kauden liigapeleissä.

Erotuomari Anthony Taylorin linja oli todella salliva, ja kovavauhtisia taklauksia nähtiin lukuisia. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat viisi minuuttia, Liverpool-luotsi Jürgen Kloppilla kuohui yli, ja hänet poistettiin kentän laidalta punaisella kortilla.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp antoi tuomareiden kuulla kunniansa, minkä takia hän sai punaisen kortin. Kuva: PHIL NOBLE / Reuters

Citylle tappio oli liigakauden ensimmäinen. Joukkueen hyökkäys on ollut käytännössä täysin pysäyttämätön, mutta Anfieldillä se oli Erling Haalandin paitsiomaalia lukuun ottamatta surkea. Samalla katkesi norjalaishyökkääjän seitsemän ottelun mittainen maaliputki Valioliigassa.

Täysin puhtaita papereita ei voi voittajajoukkueelle kuitenkaan antaa, sillä hyökkäysosaston itsekkyys ei antanut ottelun ratketa ennen loppuvihellystä. Esimerkiksi Darwin Nunez laukoi moneen kertaan, kun yhden syötön päässä olisi odottanut tyhjä maali.

Valioliigan kärjessä jatkaa Arsenal, joka voitti sunnuntaina Leedsin vieraissa 1-0. City ja Tottenham ovat Arsenalia perässä neljä pistettä.

Liverpool nousi voitollaan taulukossa kahdeksanneksi.

dimanche 16 octobre 2022 23:55:00 Categories: Ilta Sanoma Valioliiga