Ilta Sanoma

Suolaiset rahkavohvelit sopivat tarjottavaksi vaikka yllätysvieraille.

Suolaiset vohvelit maistuvat kahvipöydässä tai vaikka iltapalana.

Suolaiset vohvelit maistuvat kahvipöydässä tai vaikka iltapalana. Kuva: Taru Vihavainen

Viiden raaka-aineen vohvelitaikina valmistuu nopeasti ja helposti. Ainekset vain sekoitetaan yhteen.

Nämä rahkavohvelit maistuvat erinomaisesti suolaisen täytteen kanssa. Täytteeksi voi valmistaa esimerkiksi kreikkalaiseen jogurttiin tehdyn tsatsikin, jossa maistuu raikas kurkku sekä valkosipuli.

Tarjoile vohvelit esimerkiksi salaatin, tomaatin, punasipulin, fetajuuston, kurkun sekä itsetehdyn tsatsikin kanssa.

Jos täytteeseen käytettävä jogurtti on hyvin löysää, voit valuttaa ylimääräisen nesteen esimerkiksi lusikoimalla jogurtin valumaan siivilään, joka on vuorattu elintarvikekäyttöön tarkoitetulla juustoharsolla.

Annoksia: noin 4-8 kpl

250 g maitorahkaa

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

50 g voita

Tsatsikitäyte:

300 g kreikkalaista jogurttia

1 valkosipulinkynsi

noin 10 cm pala kurkkua

suolaa

mustapippuria

Lisäksi tarjoiluun:

salaattia

tomaattia

punasipulia

fetajuustoa

kurkkua

1. Valmista vohvelitaikina sekoittamalla kulhossa maitorahka ja kananmunat. 2. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja suola.

1. Valmista vohvelitaikina sekoittamalla kulhossa maitorahka ja kananmunat. 2. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja suola. Kuva: Taru Vihavainen

3. Sulata voi ja lisää voisula lopuksi joukkoon. 4. Sekoita vohvelitaikina tasaiseksi ja nosta kulho sivuun. 5. Anna taikinan seistä täytteen valmistuksen ajan.

3. Sulata voi ja lisää voisula lopuksi joukkoon. 4. Sekoita vohvelitaikina tasaiseksi ja nosta kulho sivuun. 5. Anna taikinan seistä täytteen valmistuksen ajan. Kuva: Taru Vihavainen

6. Valmista täyte mittaamalla kreikkalainen jogurtti kulhoon. Raasta valkosipulinkynsi sekä kurkku raasteeksi. 7. Laita kurkkuraaste siivilään ja sekoita sen joukkoon hyppysellinen suolaa. Painele kurkkuraastetta siivilässä lusikalla, jotta saat siitä ylimääräisen nesteen pois.

6. Valmista täyte mittaamalla kreikkalainen jogurtti kulhoon. Raasta valkosipulinkynsi sekä kurkku raasteeksi. 7. Laita kurkkuraaste siivilään ja sekoita sen joukkoon hyppysellinen suolaa. Painele kurkkuraastetta siivilässä lusikalla, jotta saat siitä ylimääräisen nesteen pois. Kuva: Taru Vihavainen

8. Sekoita lopuksi jogurtti, kurkkuraaste sekä valkosipuli keskenään kulhossa. Mausta tsatsiki vielä tarvittaessa suolalla ja rouhi joukkoon hieman mustapippuria. 8. Paista vohvelit vohveliraudalla laitteen ohjeen mukaisesti. Jos haluat pienempiä vohveleita, lusikoi vohveliraudalle hieman vähemmän taikinaa.

8. Sekoita lopuksi jogurtti, kurkkuraaste sekä valkosipuli keskenään kulhossa. Mausta tsatsiki vielä tarvittaessa suolalla ja rouhi joukkoon hieman mustapippuria. 8. Paista vohvelit vohveliraudalla laitteen ohjeen mukaisesti. Jos haluat pienempiä vohveleita, lusikoi vohveliraudalle hieman vähemmän taikinaa. Kuva: Taru Vihavainen

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kuva: Tuomas Vihavainen

Ilta Sanoma
dimanche 16 octobre 2022 14:30:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.