Suolaiset rahkavohvelit sopivat tarjottavaksi vaikka yllätysvieraille.
Suolaiset vohvelit maistuvat kahvipöydässä tai vaikka iltapalana. Kuva: Taru Vihavainen
Viiden raaka-aineen vohvelitaikina valmistuu nopeasti ja helposti. Ainekset vain sekoitetaan yhteen.
Nämä rahkavohvelit maistuvat erinomaisesti suolaisen täytteen kanssa. Täytteeksi voi valmistaa esimerkiksi kreikkalaiseen jogurttiin tehdyn tsatsikin, jossa maistuu raikas kurkku sekä valkosipuli.
Tarjoile vohvelit esimerkiksi salaatin, tomaatin, punasipulin, fetajuuston, kurkun sekä itsetehdyn tsatsikin kanssa.
Jos täytteeseen käytettävä jogurtti on hyvin löysää, voit valuttaa ylimääräisen nesteen esimerkiksi lusikoimalla jogurtin valumaan siivilään, joka on vuorattu elintarvikekäyttöön tarkoitetulla juustoharsolla.
Annoksia: noin 4-8 kpl
250 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
50 g voita
Tsatsikitäyte:
300 g kreikkalaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
noin 10 cm pala kurkkua
suolaa
mustapippuria
Lisäksi tarjoiluun:
salaattia
tomaattia
punasipulia
fetajuustoa
kurkkua
1. Valmista vohvelitaikina sekoittamalla kulhossa maitorahka ja kananmunat. 2. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja suola. Kuva: Taru Vihavainen
3. Sulata voi ja lisää voisula lopuksi joukkoon. 4. Sekoita vohvelitaikina tasaiseksi ja nosta kulho sivuun. 5. Anna taikinan seistä täytteen valmistuksen ajan. Kuva: Taru Vihavainen
6. Valmista täyte mittaamalla kreikkalainen jogurtti kulhoon. Raasta valkosipulinkynsi sekä kurkku raasteeksi. 7. Laita kurkkuraaste siivilään ja sekoita sen joukkoon hyppysellinen suolaa. Painele kurkkuraastetta siivilässä lusikalla, jotta saat siitä ylimääräisen nesteen pois. Kuva: Taru Vihavainen
8. Sekoita lopuksi jogurtti, kurkkuraaste sekä valkosipuli keskenään kulhossa. Mausta tsatsiki vielä tarvittaessa suolalla ja rouhi joukkoon hieman mustapippuria. 8. Paista vohvelit vohveliraudalla laitteen ohjeen mukaisesti. Jos haluat pienempiä vohveleita, lusikoi vohveliraudalle hieman vähemmän taikinaa. Kuva: Taru Vihavainen
Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.
Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.
Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.
Kuva: Tuomas Vihavainen
TetraSys Oy.