Florida on avannut kauden kahdella voitolla.

Tässä juhlitaan Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen petaamaa tasoitusosumaa.

Tässä juhlitaan Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen petaamaa tasoitusosumaa. Kuva: Kevin Hoffman / AFP / Lehtikuva

Suomalaispelaajat säkenöivät lauantai-illan NHL-kamppailussa, kun Aleksander Barkov johdatti Floridan 4-3-voittoon Buffalosta. Barkov teki ottelussa tehot 0+2.

Buffalo pääsi ottelun avauserässä varkain edelle, kun Henri Jokiharju vapautti näppärällä syötöllä Alex Tuchin läpiajoon, ja yhdysvaltalaishyökkääjä kieputti kiekon maaliin.

Jokiharjun lisäksi kaikki muutkin ottelun suomalaispelaajat pääsivät pisteille. Anton Lundell ja Eetu Luostarinen petasivat ensimmäisessä erässä Colin Whiten 1-1-tasoitusmaalin.

Floridan kapteeni Barkov väläytteli Floridan päästessä toisessa erässä ylivoimalle. Barkov sai syöttöpisteen molempiin Floridan toisen erän ylivoimamaaleihin.

Florida johti ottelua kahden erän jälkeen 4-3. Päätöserässä ei nähty lisäosumia, joten Florida otti kauden toisen voittonsa.

Ottelun avauserässä koettiin pelottava hetki, kun vastikään jättisopimuksen Buffalon kanssa solminut puolustaja Mattias Samuelsson rysäytti kovasta vauhdista pää edellä maalitolppaan.

Jäässä maatessaan Samuelssonin kasvoista tihkui verta jäälle ja hetken ajan ehdittiin pelätä Samuelssonin purukaluston puolesta. Hidastuskuva paljasti, että puolustaja olikin saanut Dylan Cozensin korkeuksiin kimmonneen syötön kasvoihinsa.

Yhdysvaltalaispelaajasta tuli tällä viikolla yksi NHL:n alkukauden puheenaiheista, kun Buffalo kiinnitti puolustajan 30 miljoonalla seitsemäksi vuodeksi verrattain pienillä näytöillä.

Kaudella 2020-21 NHL:ssä debytoinut Samuelsson, 22, ei ole tehnyt vielä yhtään NHL-maalia.

dimanche 16 octobre 2022 01:44:00 Categories: Ilta Sanoma NHL