Syksyinen puuro saa makua leivontamausteista ja omenasta.
Brunssipuuron kanssa kannattaa tarjota omenasosetta. Kuva: Panu Pälviä
Miltä kuulostaisi viikonlopuksi puuro, jonka koostumus on pehmeä ja kuohkea, jopa hieman vanukasmainen?
Tämä brunssipuuroksi nimetty aamupalaherkku maustetaan kanelilla ja kardemummalla ja makeutetaan fariinisokerilla. Maku muistuttaa siis jopa hieman korvapuustia.
Mausteiden lisäksi puuron joukkoon paloitellaan tai raastetaan kaksi omenaa ja rouhitaan hieman hasselpähkinöitä.
Vanukasmaisen tästä puurosta tekee rasvaisen maidon joukkoon vatkattavat kananmunat. Vuoassa paistettavan puuroseoksen päälle ripotellaan vielä siemen-pähkinäseos, joka rapeutuu herkulliseksi kuorrutteeksi puuron pinnalle.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.