Kasviskaalikääryleet saavat täytteekseen muun muassa sieniä.
Kurttukaalin lehtien kaunis pinta pääsee esille kaalikääryleissä. Kuva: Ninna Lindström
Kaunis savoijinkaali eli kurttukaali on muiden kaalien tapaan parhaillaan sesongissa. Sen lehdet muodostavat ilmavan ja löysemmän kerän kuin muiden kaalien ja lehdet ovat syvillä rypyillä. Siitä kaalin nimikin tulee.
Savoijinkaali sopii loistavasti kaalikääryleisiin, sillä sen lehdet ovat pehmeitä ja taipuisia jo hyvin lyhyen ryöppäyksen jälkeen. Lehtiin voi kääräistä perinteisen kaalikääryletäytteen, tai kokeilla oheisen ohjeen sienillä rikastettua kasvistäytettä.
Täytteeseen raastetaan muutama porkkana tai pala juuriselleriä ja hienonnetaan puolikas purjo. Noin litra sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita, paistetaan täytteen joukkoon.
Proteiini tulee kääryleisiin punaisista linsseistä. Kääryleet kypsennetään uunivuoassa valkoviinillä, sienillä ja laakerinlehdillä maustetussa kasvisliemessä.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.