Ilta Sanoma

Sose toimii sämpylöissä nesteenä.

Sämpylät voi asetella pellille kohoamaan kranssin muotoon.

Sämpylät voi asetella pellille kohoamaan kranssin muotoon. Kuva: Mikko Hannula

Lokakuu on kurpitsakuu! Myskikurpitsasta tehty maustamaton tai miedon makuinen sose on todella monikäyttöistä.

Tässä sitä käytetään sämpylätaikinan nesteenä, mutta siitä voi jalostaa myös pastakastikkeen tai keiton. Tee siis kerralla runsas satsi sosetta!

Kurpitsasose tehdään keittämällä kuorittuja kurpitsakuutioita pienessä määrässä vettä. Pehmeäksi kypsyneet kuutiot soseutetaan ja sämpylätaikinaa varten joukkoon voi tarvittaessa lisätä hiukan vettä.

Sitten sämpylät leivotaan tavalliseen tapaan. Jauhojen lisäksi taikinaan lisätään hieman pellavansiemenrouhetta.

Ennen uunia sämpylöiden pinnan voi koristella tuoreella salvialla tai kurpitsan siemenillä.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
dimanche 9 octobre 2022 11:30:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.