Ilta Sanoma

Perunamunakkaan ainekset löytyvät todennäköisesti jo kotoa.

Perunamunakas on parhaimmillaan muutaman minuutin jäähtymisen jälkeen.

Perunamunakas on parhaimmillaan muutaman minuutin jäähtymisen jälkeen. Kuva: Panu Pälviä

Espanjalainen perunamunakas eli tortilla de patatas on sekä herkullinen että edullinen iltapala tai lounas. Sen voi tarjota myös viipaloituna osana tapas-pöytää.

Pääraaka-aineet ovat perunat, munat, sipuli ja öljy. Valmistukseen kannattaa valita sen kokoinen pannu, että jokin lautanen on sitä isompi. Tämä mahdollistaa munakkaan kääntämisen.

Perunat viipaloidaan ohuelti ja kypsennetään runsaassa määrässä kuumaa öljyä, joka sen jälkeen valutetaan talteen. Annos ei siis ole epäterveellisen rasvainen.

Myös ohueksi leikattu sipuli ruskistetaan pannulla. Perunat ja sipulit sekoitetaan munien joukkoon ja seos kaadetaan pannulle, jossa sen annetaan kypsyä hiljalleen.

Kun suurin osa munamassasta on hyytynyt, munakas kiepautetaan lautaselle ja liu'utetaan takaisin pannulle, jotta molemmille puolille saadaan ruskistunut paistopinta.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
mardi 4 octobre 2022 12:59:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.