Asialaiset ovat mestareita makeantahmeiden ja mausteisten ruokien valmistuksessa.
Käytä annokseen japanilaisia ohuita munakoisoja, mikäli löydät niitä. Kuva: Sami Repo
Nämä japanilaisittain maustetut tahmeat munakoisot ovat koukuttavan hyvä yhdistelmä makeaa ja suolaista. Lisäksi niiden seurana tarjotaan raikasta kaalisalaattia ja ihanaa porkkanatahnaa.
Munakoisoista itketetään enin neste pois. Sitä odotellessa on hyvä sekoittaa marinadin ainekset valmiiksi, jotta sokeri ehtii hieman liueta ennen marinadin sekoittamista munakoisoihin.
Myös porkkanatahnan ehtii tehdä sillä välin kun munakoisot itkevät.
Porkkanat keitetään ja pähkinät paahdetaan pannulla. Muut ainekset lisätään sellaisenaan ja tahna surautetaan tasaiseksi sauvasekoittimella. Sitten on aika paistaa munakoisot ja sekoittaa marinadi joukkoon, jolloin pannun voi siirtää pois liedeltä. Kaalisalaatti syntyy lopuksi sillä välin, kun marinadi imeytyy munakoisoihin.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.