Lämpimät, huumavalta tuoksuvat muffinit houkuttelevat kahvipöydän ääreen.
Hieman tahmea ja rapea pähkinämuru kruunaa marjamuffinit. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Muffinitaikina on älyttömän helppo, sillä siinä ei tarvitse muuta kuin sekoittaa ainekset tasaiseksi.
Näiden muffinien taikinassa maistuu vanilja, sillä vaniljasokerin lisäksi taikinan nesteenä käytetään vaniljajogurttia.
Pieni ripaus suolaa tasoittaa makeutta. Vaniljan lisäksi muffineissa maistuu syksyn marjat, tällä kertaa mustaherukat. Ne käännellään taikinaan varovasti, jotta ne pysyisivät ehjänä.
Kun taikina on lusikoitu voideltuihin muffinipellin koloihin, päällimmäiseksi lisätään vielä lusikallinen tahmeaa ja rapeaa pähkinämurua.
Muffinit kypsyvät uunissa jopa vartissa. Olisi kuitenkin hyvä malttaa hieman odottaa niiden jäähtymistä ennen vuoasta irrottamista.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.