Ilta Sanoma

Itse tehdyn levitteen voi maustaa mieleisekseen eri yrttejä käyttämällä.

Cashew-levitteen voi maustaa myös sienillä tai paahdetulla valkosipulilla.

Cashew-levitteen voi maustaa myös sienillä tai paahdetulla valkosipulilla. Kuva: Amanda Aho

Itse tehty leipä tai sämpylät ovat taivaallista herkkua, joita voisi syödä lämpimänä vaikka tusinan. Pelkkä voi riittää monella levitteeksi, mutta itse tehty tuorejuustomainen yrttilevite on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Tämän levitteen pääraaka-aine on cashew-pähkinät. Levite on maidoton, joten se sopii moneen eri ruokavalioon.

Monissa samankaltaisissa ohjeissa pähkinöitä ohjeistetaan liottamaan tunteja, jotta niiden koostumus pehmenee. Tässä reseptissä oikaistaan ja pähkinöiden päälle kaadetaan kiehautettua vettä, jolloin vain puolen tunnin liotus riittää.

Pähkinät ajetaan monitoimikoneessa tahnaksi ja tahna maustetaan reilulla määrällä tuoreita yrttejä sekä ripauksella sipulijauhetta ja hapokkuutta antavaa sitruunanmehua ja viinietikkaa. Tahna ohennetaan vedellä sopivaksi.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
dimanche 25 septembre 2022 11:30:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.