Ilta Sanoma

Jos laukaisu jälleen siirtyy, seuraava laukaisuikkuna aukeaa lokakuun loppupuoliskolla.

Hurrikaani saattaa siirtyä Pohjois-Floridaan, mistä kuulento on tarkoitus laukaista ensi tiistai-iltapäivästä Suomen aikaa.

Hurrikaani saattaa siirtyä Pohjois-Floridaan, mistä kuulento on tarkoitus laukaista ensi tiistai-iltapäivästä Suomen aikaa. Kuva: Joe Skipper / Reuters

Toistamiseen lykkääntyneen Artemis-kuulennon tiistaista laukaisua uhkaa Karibialla mahdollisesti voimistuva myrsky.

Vielä nimeämätön myrsky oli varhain lauantaina Suomen aikaa Dominikaanisen tasavallan eteläpuolella. Sen odotetaan voimistuvan hurrikaaniksi lähipäivinä.

Hurrikaani saattaa siirtyä Pohjois-Floridaan, mistä kuulento on tarkoitus laukaista ensi tiistai-iltapäivästä Suomen aikaa.

-?Ensisijainen suunnitelmamme on laukaista syyskuun 27. päivä, mutta tajusimme, että meidän on myös seurattava tilannetta ja mietittävä varasuunnitelmaa, sanoi Nasan Kennedyn avaruuskeskuksen maajärjestelmistä vastaavan osaston johtaja Mike Bolger.

Myrskyn sattuessa laukaisupäivän kohdalle massiivinen laukaisujärjestelmä olisi siirrettävä takaisin sisätiloihin. Siksi päätös laukaisun perumisesta olisi Bolgerin mukaan tehtävä massiivisen operaation vuoksi viimeistään lauantaina.

Jos laukaisu jälleen siirtyy, seuraava laukaisuikkuna aukeaa lokakuun loppupuoliskolla. Laukaisua on jouduttu kuukauden sisällä lykkäämään jo kahdesti teknisten ongelmien vuoksi.

Miehittämättömän lennon on määrä viedä Orion-avaruusalus Kuuta kiertävälle radalle ja palata 39 päivän jälkeen Maahan.

Myöhemmin Artemis-ohjelmassa on vuorossa miehitetty lento Kuun kiertoradalle ja lopulta ihmisen paluu Kuun pinnalle.

Ilta Sanoma
samedi 24 septembre 2022 07:42:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.