Ilta Sanoma

Jokainen tarina uskottomuudesta on omanalaisensa, mutta seurauksena on lähes aina sisäisiä haavoja.

Parisuhdetyön ammattilaisten mukaan uskottomuus on yksi keskeinen syy avun hakemiselle.

Parisuhdetyön ammattilaisten mukaan uskottomuus on yksi keskeinen syy avun hakemiselle. Kuva: Colourbox

Se selvisi pöydälle unohtuneesta puhelimesta, joku kertoi tai kumppani jäi kiinni itse teosta. Pettäminen voi paljastua monin tavoin.

Uskottomuus on usein kova kolaus.

- Aviomies jäi kiinni pettämisestä, mutta se, mitä hän vastasi, sai minut suunnattomaan, sisäiseen raivon valtaan, sanoo eräs aiheesta Vauva.fi-sivustolle kirjoittanut.

Puolison vastaus kysymykseen "miksi olit uskoton" kuului: "No, kato, sellasta sattuu."En tiedä, mitä ajatella!"

Vauvassa on vuosien varrella keskusteltu pettämisestä ja siitä kiinni jäämisestä runsain mitoin.

- Alkoi tulla yhteisen harrastuksen tiimoilta tapaamisia, joihin minä en yhtäkkiä ollutkaan tervetullut. Työpäivät venyivät ja paukkuivat. Yhteisen tietokoneen sivuhistoria viimeistään paljasti intuitioni oikeaksi, kun totesin miehen käyneen ihailemassa erään naisen kaikki Facebook-kuvat läpi, yksi keskustelija kertoo.

Toinen keskustelija alkoi päästä uskottomuuden jäljelle, kun kotona kaikki ei ollut kuin ennen.

- Eka merkki oli, kun suihkun pää oli jätetty ihan törkeän alas, siis suihkuun mennessäni se törrötti ihan naamani edessä eri korkeudella kuin ikinä ennen. Toisena merkkinä asunnosta alkoi löytyä pitkiä mustia hiuksia - itse olen platinablondi.

Lue lisää: Totuus miehen "työporukan" Levin-reissusta paljastui julmalla tavalla - kotiin palatessa miestä odotti tyhjentävä näky

Eräs nainen kertoo havainneensa oudon lapun.

- Löysin olohuoneen lattialta taitellun paperinpalan. Normaalisti se olisi lentänyt roskiin, mutta päätin katsoa mitä se sisältää. Jotenkin tuntui, että se on kuin mua varten siihen aseteltu. Paljastui hostellin kuitiksi. Siinäpä oli selvittelyä ukolla.

Kun pettäminen paljastuu, se voi olla traumaattinen kokemus petetylle.

Kun pettäminen paljastuu, se voi olla traumaattinen kokemus petetylle. Kuva: Colourbox

Monesti pettämisen taustalla on laajempia ongelmia. Aina ne eivät edes liity vain parisuhteeseen ja seksielämään, vaan esimerkiksi huonoon itsetuntoon, johon haetaan kohotusta suhteen ulkopuolelta.

Lue lisää: Miksi joku pettää? Yksi syy näyttää tutkimuksen mukaan olevan yli muiden

Joskus puolison käytöksestä voi aavistaa, että kaikki ei ole kuin ennen. Joskus taas kumppanin pettäminen paljastuu karusti ja yllättäen.

- Mieheni pettäminen tuli ilmi sängyssä seksin aikana, sillä hän oli oppinut uuden tempun jonkun toisen naisen kanssa ja se yllätti minut totaalisesti - vielä nautinnollisesti. Kysyin, kenen kanssa olet sekstaillut, ja hetken hiljaisuuden jälkeen hän vastasi, että sihteerin kanssa.

Lue lisää: Nuoren sihteerin opettama nautinnollinen seksitemppu paljasti miehen uskottomuuden - 12 petettyä kertoo, kuinka suhteen kävi

Lue lisää: Tällaista on suomalaisten pettäminen

Moni suomalainen on jakanut kokemuksensa aiemmin Ilta-Sanomille.

- Ovela nainen oli tallentanut ystävänsä nimellä puhelinnumeron puhelimeensa, jotta jokainen ilmoitus tai puhelu näyttäisi tulevan ystävältä. Kun hän oli täyttämässä vuosia, keräsin hänen kavereistaan puhelinnumeroita, jotta voisin järjestää yllätyssynttärit. Olimme molemmat hiukan hämmentyneitä, kun puhelimeen vastasikin Annikan sijaan Sami.

Niinkin on käynyt, että mies kärysi pettämisestä yhtäkkisen lenkkeilyinnostuksen myötä.

- Joskus ruokapöydästäkin lähti lenkille. Sain selville, että läheisen hoitolaitoksen työvuorot vaihtuivat juuri tuolloin.

Eräs nainen koki ikävän yllätyksen tullessaan kotiin keskellä päivää.

- Olin ollut kotipaikallani yötä, kun tiesin, että avopuolisoni olisi viihteellä kuitenkin edellisenä iltana. Palasin yhteiseen kotiimme päivällä, ja mies ryntäsi ovelle munasillaan selittämään, ettei nyt ole hyvä hetki tulla. Kävelin sängyn päätyyn katsomaan kuka siellä oli. Ihan tuttu nainenhan siellä. Lähdin pois. Tuntui tosi pahalta.

Eräälle miehelle puolestaan selvisi, mitä kumppanin "tyttöjen illat" tosiasiassa tarkoittavat.

- Muuan perjantai-iltana olin itse töissä ja vaimo ulkona viettämässä "tyttöjen iltaa". Sainkin hommat tehtyä etuajassa, ja saldossa oli muutama tunti plussaa, joten lopetinkin aiemmin ja lähdin itsekin baariin. Pienehkössä kaupungissa näinkin vaimon jo kolmannessa baarissa. Siellähän tuo kuolasi toisen miehen kanssa.

Toisinaan kumppani löytää pettäjän itse tilanteesta.

- Pettäminen paljastui, kun kilometrin matka autolla hakemaan tupakkia kioskilta kestikin pari tuntia. Näin itse, kuinka entinen mieheni pussaili toisen kanssa. Ero tuli.

Joskus sukupuolitautitartunta on paljastanut uskottomuuden.

- Olin seurustellut entisen kumppanini kanssa melkein kolme vuotta. Muutimme uuteen kaupunkiin töiden ja koulun perässä. Kumppanini oli etäinen, viestitteli usein jollekin ja suuttui, jos erehdyin kysymään asiasta. Lopulta hän jäi kiinni pettämisestä, kun neuvolasta soitettiin papa-kokeeni tuloksia: olin saanut häneltä kondylooman. Tämän jälkeen pakkasin tavarani ja lähdin.

Pettämisen voi päätellä muistakin merkeistä.

- Juuri 18 vuotta täyttäneenä seurustelin saman ikäisen pojan kanssa. Hän lähti pian seurustelun aloittamisen jälkeen armeijaan. Intistä lomille palatessaan hän ei ehtinyt näkemään minua, koska oli "kipeä" ja sanoi menevänsä suoraan kotiin. Kappas kummaa kun satuinkin törmäämään häneen kaupassa, kaula täynnä fritsuja. Kovin koitti väittää että "tupakaverit heitti lumipallolla kaulaan", joopa joo.

- Yhtenä yönä, kun ex-rouva oli jättänyt puhelimensa vahingossa näkyville olohuoneeseen ja itse mennyt nukkumaan, tuli puhelimeen viesti: "Hyvää yötä, kultsu!" Lähettäjä oli "Kampaamo-Jaana". Tiesin, että tällä ei vielä ketään narauteta, joten otin numeron talteen ja selvitin, että numero kuuluu eräälle miehelle, joka ei ole parturikampaaja, vaan insinööri.

- Kortsukääreen osa tyynyn alla. Puoliso ei välittänyt edes vaihtaa lakanoita aktin jälkeen. Tuli jotenkin likainen tunne kun makasin siinä. Vaihdoin ne itse saman tien.

Juttu on julkaistu ensi kertaa 8.2.2022.

Ilta Sanoma
vendredi 23 septembre 2022 22:05:00 Categories: Ilta Sanoma Seksi & Parisuhde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.