Ilta Sanoma

Nyrkkeilymestari Serhii Sovan ruumis on tunnistettu. Asiasta kertoi Ukrainan nyrkkeilyliitto.

Nyrkkeilymestari Serhii Sovan ruumis löytyi Izjumin alueen hautapaikasta.

Nyrkkeilymestari Serhii Sovan ruumis löytyi Izjumin alueen hautapaikasta. Kuva: Seppo Kärki / IS, Facebook

Kun Ukraina valtasi hiljattain takaisin Izjumin kaupungin, alueelta löytyneestä hautapaikasta nostettiin esiin 400 ihmisen ruumiit. Ukrainan viranomaisten mukaan monessa ruumiissa oli merkkejä kidutuksesta. Izjum oli ollut venäläisten hallussa huhtikuun alusta asti.

Yksi kuva nousi sosiaalisessa mediassa symboliksi Venäjän harjoittamille julmuuksille. Kuvassa maasta nostetun ruumiin kädessä on kaksi sinikeltaista rannenauhaa - Ukrainan värejä mukaillen.

Kuvan oli ottanut ukrainalainen toimittaja ja amatöörikuvaaja Juri Larin, jonka Ilta-Sanomat tavoitti.

-?Valokuva otettiin metsässä, josta löytyi hautoja. Kuvassa on nuoren miehen ruumis. Hänen ruumiinsa nostettiin ukrainalaisten sotilaiden joukkohaudasta. Niinpä kyse on Ukrainan asevoimien sotilaasta, Larin sanoi.

Ukrainalaisen Zaborona-median mukaan myös kuvan ruumiissa oli merkkejä kidutuksesta ja väkivallasta.

Pysäyttävä kuva sai monet jakamaan somessa kuvia omista käsistään, joissa on Ukrainan värein koristellut rannekorut ja -nauhat.

Nyt kuvan ruumiin henkilöllisyys on mitä ilmeisemmin selvinnyt. Hän on Serhii Sova, 36-vuotias ukrainalainen nyrkkeilymestari, joka puolusti maataan Venäjän hyökkäykseltä.

Asiasta kertoi Ukrainan nyrkkeilyliitto.

- Sankarin ikuinen muisto, liitto kirjoitti Facebook-päivityksessä, jonka mukaan Sova oli puolustanut maataan Venäjän aggressioilta jo vuodesta 2014 alkaen.

Sova voitti juniorina maansa mestaruuksia nyrkkeilyssä.

Nyrkkeilyliiton mukaan Sovan leski tunnisti miehensä ruumiin tatuointien ja rannenauhojen perusteella.

Serhii Sovan leski Oksana Sova kertoi ukrainalaisen TSN-kanavan mukaan, että hän menetti yhteyden mieheensä 19. huhtikuuta. Nyrkkeilijä oli siitä asti luokiteltu kadonneeksi. Oksana Sova oli loppuun asti toiveikas, että hänen miehensä löytyisi elossa, mutta kun kuva sinikeltaisista rannenauhoista levisi julkisuuteen, hän tunnisti ne heti.

Oksana Sova sanoi, ettei hän koskaan unohda viimeistä keskusteluaan miehensä kanssa.

- Vihollisen ilmavoimien ja tykistöjen hyökkäykset heitä vastaan olivat intensiivisiä. Valitettavasti voimat olivat epätasaiset. Miehiltämme puuttui kunnon tuki. Serhii sanoi, ettei tiennyt, miten tilanne päättyisi, mutta pojat eivät vetäytyisi eivätkä antaisi senttiäkään maastamme, Oksana Sova kertoi TSN:lle.

Serhii Sova oli kahden lapsen isä. Leski Oksana Sova toivoo, että hän saisi miehensä ruumiin mahdollisimman pian kotiin Nikopoliin hautajaisia varten.

- Vuoden 2014 jälkeen hän opetti minua olemaan rohkea ja sietämään vastoinkäymisiä. Hän opetti minua olevaan vahva, Oksana Sova sanoi.

- Tiesin, että voisin aina soittaa hänelle, kun tunsin oloni huonoksi. Hän oli aina numero yksi minulle ja lapsilleni. Nyt haluaisin epätoivoisesti soittaa hänelle, mutta ei ole ketään, kelle soittaa.

Ilta Sanoma
vendredi 23 septembre 2022 21:48:00 Categories: Ilta Sanoma Nyrkkeily

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.