Ilta Sanoma

Prosenttipaidat Romania-ottelun lämmittelyssä muistuttavat nuorten jalkapalloilijoiden huonoista kokemuksista. Liian moni on kokenut lajissa turvattomuutta.

Teemu Pukki ja muut maajoukkuepelaajat kohtaavat perjantai-iltana Romanian.

Teemu Pukki ja muut maajoukkuepelaajat kohtaavat perjantai-iltana Romanian. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Huuhkajien pelaajat lämmittelevät illalla Kansojen liigan Romania-otteluun paidoissa, joiden selkämyksessä on luku 62. Maajoukkuepelaajat ottavat paidassa kantaa epäasialliseen käytökseen jalkapallossa.

Numero viittaa Palloliiton ja yhteistyökumppanin tutkimukseen, jonka mukaan 62 prosenttia nuorista jalkapalloilijoista on kokenut tai havainnut epäasiallista käytöstä lajissa.

-?Useimmiten syyllisiä epäasialliseen käytökseen ovat vastustajajoukkueen pelaajat tai valmentajat. Lisäksi törttöilyyn syyllistyvät oman joukkueen pelaajat, katsojat ja kentän laidalla ottelua seuraavat nuorten vanhemmat, Palloliitto kertoi tutkimuksen tuloksista tiedotteessaan.

-?Suurin osa nuorten kokemuksista tai havainnoista liittyy peleihin. Yleisin epäasiallisen käyttäytymisen muoto on häiritsevä puhe tai huutelu.

Palloliiton elo-syyskuussa sähköpostitse tekemään kyselyyn vastasi lähes 800 nuorta, 16-20-vuotiasta pelaajaa.

Tutkimukseen vastanneista noin 90 prosenttia koki jalkapallon "jokseenkin tai erittäin turvalliseksi", eikä tutkimuksessa paljastunut yhtään fyysisen koskemattomuuden rikkomusta. Viisi prosenttia oli kokenut turvattomuutta harrastuksessaan.

-?Se on nuorelle kova paikka, jos hänelle tärkeässä harrastuksessa kohtaa arvostelua tai ivaamista. Erityisen tuomittavana pidän, jos valmentaja tai aikuiset katsojat käyttäytyvät näin. Lajikulttuuriin kuuluu vastustajan kunnioitus tiukassakin paikassa, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva korosti tiedotteessa.

Suomen ja Romanian ottelu alkaa Olympiastadionilla kello 21.45.

Ilta Sanoma
vendredi 23 septembre 2022 14:45:00 Categories: Huuhkajat Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.