Ilta Sanoma

Oletko ottanut tavoitteeksesi pidentää hiustesi pesuväliä? Hyvä, niin mekin!

Ainakin Hailey Bieber tietää, kuinka hiusten pesuväliä pidennetään tyylillä!

Ainakin Hailey Bieber tietää, kuinka hiusten pesuväliä pidennetään tyylillä! Kuva: MVphotos

Hiustenpesun aikatauluttaminen omien menojen mukaan vaatii joskus tarkempaa aikatauluttamista kuin kehtaisi muille myöntää. Toisaalta hiusten jokapäiväiseen pesemiseen kuluu helposti aikaa, rahaa ja vettä.

Sähkölämmitteisissä kodeissa suihku on todella suuri energiasyöppö - siksi hiusten pesuvälin pidentäminen kannattaa.

Kysyimme suomalaisilta Instagramissa oikeasti toimivia käytännön vinkkejä hiusten pesuvälin pidentämiseen. Esittelemme niistä tässä jutussa seitsemän suosituinta.

Ylivoimaisesti suosituin keino hiusten pesuvälin pitkittämiseen löytyy suomalaisten mielestä kuivashampoosta. Harvempi kuitenkaan tietää, kuinka kuivashampoosta hyötyy eniten.

Niin lukijoiden kuin asiantuntijoidenkin mielestä paras tapa käyttää kuivashampoota on suihkauttaa sitä vielä puhtaisiin hiuksiin. Tällöin kuivashampoo ennaltaehkäisee hiusten rasvoittumista.

Lue lisää: Testasimme kuivashampoot - paras pitää tehonsa koko päivän ja toimii monenlaiseen tukkaan

Jos kaapissa ei satu norkoilemaan putelia kuivashampoota, apu rasvoittuvaan tukkaan löytyy myös keittiön kuiva-ainekaapista. Jauhot toimivat loistavasti hiusten freesaajana. Valitse ruisjauho tai vehnäjauho hiustesi sävyn mukaan.

"Ylimääräinen rasvaisuus lähtee hieromalla kuivia ruisjauhoja hiuksen tyveen!"

"Jauhot toimivat yhtä tehokkaasti kuin kuivashampoo. Jauho imee itseensä rasvaa ja pöyhentää hiusta."

Lippis, huivi, hattu tai pipo - päähine on nopea apu likaisen tukan peittämiseen. Se ei suinkaan tarkoita, että se olisi tyylittömin vaihtoehto. Listasimme aiemmin viisi erilaista hattumallia, joilla pidennät pesuväliä käytännöllisesti ja tyylikkäästi.

Lue lisää: Listasimme 5 hattumallia, jotka ovat sekä tyrmäävän tyylikkäitä että käteviä - ennustamme, että joku näistä löytyy kohta sinunkin päästäsi

Jos hiuslaatusi on liukas ja ohut, saatat hyötyä koko pesurutiinin pyöräyttämisestä ympäri. Parturi-kampaaja Emilia Laitinen kertoi Me Naisille aiemmin hiusten tuplapesusta, joka toimii tehokkaasti nopeasti rasvoittuviin hiuksiin.

- Jos hiukset ovat hyvin likaiset tai hikiset, moni haluaa pestä ne shampoolla jo ennen hoitoainetta. Shampoopesun voi kuitenkin tehdä kahdesti eli ennen ja jälkeen hoitoaineen levityksen, Laitinen kertoi.

Lue lisää: Käänteinen hiustenpesu on täydellinen niksi etenkin suorille ja ohuille hiuksille

Ovatko hiukset taas likaisen tuntuiset, vaikka pesit ne vasta eilen? Tähän ongelmaan löytyy apu hiusten tuplapesusta.

"Löysin itse avun nopeasti likaantuvaan tukkaan tuplapesusta. Jos tukka ei ole pesupäivänä kovin likainen, saatan pestä sen vaan kerran, mutta aina käänteisessä järjestyksessä: ensin hoitoaine ja vasta sitten shampoo. Ei siis ikinä hoitoainetta viimeisenä hiuksiin, vaikka sitä laittaisikin vain latvoihin."

Lue lisää: Rasvoittuvatko hiuksesi nopeasti? Kampaaja kehottaa kokeilemaan pesutapaa, joka tepsii likaiseen tukkaan hyvin

Helppo ja näyttävä tapa pitää hiukset puhtaina on kietaista ne kampaukselle! Kun hiukset ovat leteillä tai kiharoilla, niitä ei koskettele tai harjaa lainkaan niin usein. Tällöin myöskään hiuspohjan öljyt eivät siirry muualle hiuksiin.

"Pidä ekan päivän ajan tukkaa leteillä. Tässä on kolme hyvää puolta: 1) Saat kivan kampauksen ekana päivänä, 2) Saat superkivat kiharat seuraavana päivänä. 3) Tukka ei rasvoitu niin nopeasti, koska oman havaintoni mukaan hiukset rasvoittuvat nimenomaan niiden lähmimisestä."

"Kiinni olevaa tukkaa ei tarvitse setviä harjalla tai käsillä, joten seuraavana päivänä tyvi on yleensä yhtä puhdas kuin pesun jälkeen."

"Kiharran hiukset päivällä ja laitan ne yöksi pinneillä kiinni. Seuraavana aamuna suihkaus kuivashampoota."

"Teen likaisille hiuksille tyvikohotuksen minikreppiraudalla. Siirtää pesua ainakin yhdellä päivällä."

Koko kuontaloa ei aina tarvitse pestä kerralla, moni vinkkaa. Esimerkiksi etuhiukset saa pesaistua nopeasti shampoolla lavuaarissa.

Pitkien hiusten kanssa voi pyöräyttää hiukset nutturalle pestä suihkussa pelkästään hiusten tyven.

"Raskauden viimeinen kolmannes. Hiustenpesun voi unohtaa, hiukset eivät rasvoitu ollenkaan!"

"Pipo, panta ja sotkunuttura toimivat aina!"

"Muuta asuntovaunuun! Hiukset tottuvat nopeasti lyhyempään pesuväliin, ja nyt pesen ne enää kahdesti viikossa."

"Vaihda shampoo silikonittomaan palashampooseen."

"Vaihda tyynyliinan parin päivän välein, ainakin kerran viikossa."

"Löydä hiuslaadullesi sopiva shampoo!"

"Leikkasin kuuden millin terällä tukan kokonaan pois. Ei oo niin justiinsa, onko hiuksia pesty, eikä kulu sähköä föönaamiseen!"

Ilta Sanoma
vendredi 23 septembre 2022 14:00:00 Categories: Ilta Sanoma Tyyli

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.