Ilta Sanoma

Logistiikkainvestoinnilla varaudutaan teknisen kaupan kasvuun.

Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Kauppayhtiö Kesko investoi yli 300 miljoonaa euroa rakentaakseen logistiikkakeskuksen Hyvinkäälle Onnisen ja K-Auton käyttöön. Rakennustyöt alkavat loppuvuodesta, ja uusi logistiikkakeskus valmistuu vuosien 2025-2030 aikana.

Uusi keskus tulee Keskon mukaan korvaamaan Onnisen nykyisen Hyvinkäällä sijaitsevan logistiikkakeskuksen ja siitä tulee noin 400-500 logistiikan ammattilaisen työpaikka. Nykyisessä logistiikkakeskuksessa työskentelee noin 400 henkilöä.

Kesko kertoo, että se osti Hyvinkään kaupungilta noin 42 hehtaarin tontin viime vuoden heinäkuussa. Uusi logistiikkakeskus on alkuvaiheessa kooltaan yli 80?000 neliömetriä. Valtaosa siitä varataan Onnisen käyttöön. Onninen on LVI-, sähkö-, kylmä- ja energia-alan tukkukauppa.

-?Onninen on Keskon omistuksen aikana kasvanut merkittävästi. Arviomme mukaan teknisen tukkukaupan pitkän aikavälin näkymät ovat myönteiset: vihreä siirtymä, energiatehokkuuden lisääntyminen ja sähköistyvä yhteiskunta lisäävät teknisen tukkukaupan merkitystä tuotteiden ja ratkaisujen toimittajana, sanoo Keskon rakentamisen ja talotekniikan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala tiedotteessa.

Rauhala kertoo, että logistiikkakeskusinvestoinnilla varaudutaan teknisen kaupan kasvuun tulevaisuudessa. Onnisen lisäksi myös Keskon autotoimiala, K-Auto, siirtää varaosiin liittyviä varastotoimintojaan uuteen logistiikkakeskukseen.

Lue lisää: Kesko pamautti taas ennätystuloksen - hintojen nousu kasvatti ruokakaupan markkinoita

Ilta Sanoma
vendredi 23 septembre 2022 14:06:00 Categories: Ilta Sanoma Taloussanomat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.