Ilta Sanoma

Niillä on nyt liikekannallepano, ja se epämiellyttävä mies uhkailee ydinaseilla, vaikka Venäjä on YK:n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen, kirjoittaa Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola.

Terve maailma, täällä YK, ja meitä hieman harmittaa!

Emme me paljon pyydä.

Edes yksi päivä, jolloin voisi leikkiä aikaa, kun kaikki oli leikkiä ja suurin globaali huoli (toki maapallon lämpenemistä johtuvan totaalisen tuhon lisäksi!) oli New Yorkin päämajamme 2,15 miljardin remontti, jonka budjetti paisui ihan, että hups!

Viime keskiviikon YK:n kansainvälinen rauhan päivä oli meille vuoden kohokohta. Olisi ollut rauhallekin, mutta samana päivänä Putin ilmoitti liikekannallepanosta ihan vain meille vittuillakseen.

Joskus tuntuu, ettei YK:n kalenteripäivillä ole mitään merkitystä!

Eikä siinä kaikki! Muistisairaatkin hyppivät silmille! YK:n rauhan päivään 21.9. oli tunkeutunut toinenkin merkkipäivä, kansainvälinen Alzheimer-päivä.

Ihan kuin meille yritettäisiin viestittää jotain, mutta mitä?

Että YK on kadonnut muistista, kun ei meillä ole ollut vuosiin merkitystä? Että kukaan ei enää muista historian veritekoja, holokausteja ja mitä näitä on, ja siksi olemme nyt tällaisessa tilanteessa?

Hmmm! Melkoinen pähkinä purtavaksi!

Joskus tuntuu, että on unohtunut kaikki se, mitä teemme maailman hyväksi. Ajatellaan vaikka YK:n hyvän tahdon lähettiläitä; sellaisia humaaneja supersankareita kuin Angelina Jolie, Ricky Martin ja Jaakko Saariluoma, jotka ovat toiminnallaan pitäneet huolen, että lapset kautta maailman.jaahas .edes me emme tiedä, miten jatkaa tuota virkettä!

Maailmassa on ollut kaikki hyvin, kun meillä on ollut kaikki hyvin. Olemme kestinneet arvovieraita, nuokkuneet yleiskokouksissa, muistuttaneet, että tulevaisuus, ei varma nakki, ja viime vuoden yleiskokoukseen saimme esiintymään huippusuositun korealaisen poikabändin BTS:n!

Ei esiintyisi Kremlissä!

Sitten se (anteeksi voimasana!) pahuksen Putin osoitti meitä ja alleviivasi vähän liian paksulla tussilla, miltä näyttää globaalin mittakaavan kädettömyys.

Melko loukkaavaa! Oltiin kuitenkin yritetty. Viestitty Lavroville ja Putinille mikroeleillä, että tällainen meininki ei passaa.

Siitä huolimatta niillä on nyt liikekannallepano, ja se epämiellyttävä mies (anteeksi, ei ollut tarkoitus mennä henkilökohtaisuuksiin!) uhkailee ydinaseilla, vaikka Venäjä on YK:n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen, siis mitä ihmettä!

Onneksi me olemme YK:ssa patentoineet ratkaisun maailman ongelmiin.

Patentin nimi on kansainväliset YK-päivät.

Maailman tonnikalapäivän, teepäivän ja muuttolintujen päivän lisäksi vuodessa on 120 muuta kansainvälistä YK-päivää. Päivät ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi, ja niiden ansiosta muuttolinnut parhaillaankin törmäilevät YK-vieraiden yksityiskoneisiin lentäessään taivaalla teen ja tonnikalan perässä.

Siksi olemme päättäneet julistaa uuden YK-päivän joskus tässä näin! Se on "YK:n kansainvälinen mieleltään ehkä hieman epävakaiden diktaattorien miedohko paheksumispäivä", ja kuten meillä on tapana sanoa:

Tästä se lähtee!

Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.

Ilta Sanoma
vendredi 23 septembre 2022 11:00:00 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.